[6n2] Problem z zamkiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Maju_ck
Newbie
Newbie

[6n2] Problem z zamkiem

Post autor: Maju_ck »

Witam, to mój pierwszy post na tym forum :-)
otóż dzisiaj pojawił się dziwny problem w moim polo kiedy chce otworzyć drzwi od strony pasażera musze pociągnąć dwa razy za klamke za pierwszym razem jest tak jakby drzwi były zamknięte i dopiero za grugim razem sie otwierają a jeśli chce otworzyć od środka to nie da sie wogóle :? dzieje sie tak tylko bezpośrednio po otworzeniu centralnego zamka jak już otwieram któryś raz nie zamykając samochodu to wszystko działa.
:amen: Dzięki za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi.
m
marcin1983
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin1983 »

prawdopodobnie pompka centralnego do regeneracji , wymiany lub mala nieszczelnoscw ukladzie . pompka znajduje sie w bagazniku po prawej stronie kolo swiatla .
M
Maju_ck
Newbie
Newbie

Post autor: Maju_ck »

z tym, że rygielek normalnie sie opuszcza i podnosi tylko nie da sie otworzyć drzwi od środka i czasami od zewnątrz ale jak już uda się otworzyć z zewnątrz to i od środka normalnie śmiga (zazwyczaj musze dwa razy pociągnąć za klamke od zewnątrz bo za pierwszym razem nie reaguje ) ewentualnie prosiłbym jakiś schemacik jak zamek wyjąć
P
Piotrek_265
Newbie
Newbie

Post autor: Piotrek_265 »

Witam, jestem tu pierwszy raz polo mam od 3miesięcy i chciałbym wymienić wiosełka od zamka tak aby kluczykiem zamykać centralny a nie tylko przez pilota, mam pytanie czy można wymienić wiosełka nie ściągając tapicerki drzwi jeśli tak to w jaki sposób?
Piotrek
m
marcin1983
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin1983 »

co do wioselka : otwierasz drzwi na wysokosci klamki z boku jest srubka TORX bodajze 20 odkrecasz ja , potem przesuwasz klamke w strone porzodu auta tylko delikatnie zeby niepozrywac gumowych uszczelek delikatnie pociagasz i zrobione
pozdawiam :piwo:

-- Pią Lis 06, 2009 4:45 am --

Maju_ck

sciagnij sobie z netu " sam naprawiam vw polo" tam jest wszysto ladnie opisane jak sie dostac do zamka .
jak nie znajdziesz daj znac na pw to wysle ci potrzebe stronki .
P
Piotrek_265
Newbie
Newbie

Post autor: Piotrek_265 »

Wielkie dzięki, udało mi się wymienić wioselka tylko że chciałem też podmienić ten wkład na kluczyk od strony pasażera na stronę kierowcy bo lepiej działa przy otwieraniu drzwi kluczykiem okazało się żę nie pasuje ponieważ działa w jedną stronę a więc w jaki sposób zrobić aby działał we dwie strony(zamykanie i otwieranie). Pozdrawiam książeczkę ściągnąłem z neta.
Piotrek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”