spawanie zderzaka

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
pawel 6n
Raczkujący
Raczkujący

spawanie zderzaka

Post autor: pawel 6n »

koledzy może ktoś mi podpowiedzieć czego najlepiej użyć do zaspawania (wygładzenia) zderzaka jakie materiały kolejność żeby to potem nie pękało. szukam w necie ale nic konkretnego nie znalazłem
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

1. nie ten dział. tutaj trafiaja manuale, a pytania techniczne powinny byc zadawane w "100 technicznych do.."
2. mozesz uzyc drugiego zderzaka i w niego wyciac potrzebne czesci, albo uzyc innego rodzaju plastiku i pospawac to razem
Awatar użytkownika
pawel 6n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawel 6n »

sorki z pomyłkę działu :oops: to może da rade go przenieść ?

no dobra to wiem ale czym to potem połączyć klejem czy czym?
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

spawarka do plastiku. niektorzy hardkorowcy robili taka akcje lutownica ;-)
k
killer-os
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: killer-os »

ja robilem lutownica :D ale nie za dobrze to wyszlo , z tym ze robilem lutownica od tylu pozniej szpachel samochodwa i po sprawie , ale to peka z czasem :P
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Chlopaki ale koledze chodzi o wygladzenie zderzaka a nie uzupelnienie brakow, po uderzeniu na parkingu np.

pawel 6n uzywasz do tego szpachli natryskowej. Matujesz zderzak, tak jak bys go mial malowac, malujesz podkladem do plastikow (jesli zderzak jest czarny, tzn nie byl wczesniej lakierowany) Pozniej nakladasz pistoletem szpachle natryskowa, tam gdzie Ci sie podoba. Mozesz uzyc wlokna szklanego zamiast tego, ale pozniejsza obrobka jest trudniejsza (bardziej pracochlonna), bo wlokno szklane jest twardsze. Pozniej znow podklad i malowanie lakierem juz. Zderzak tak czy siak Ci popeka jak dojedziesz za bardzo pod sciane, zachaczysz o kraweznik. Tak wygladzany zderzak to nie oryginal i nie jest jednolity.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Na allegro znalazłem też szpachlę z dodatkiem włókna szklanego (w ofercie ma go użytkownik Euromobil)- z tego co napisali w opisie przeznaczoną właśnie do naprawy zderzaków. PS. nie robię im reklamy kupowałem u nich lakier Bolla do zderzaków i widziałem że mają też szpachle w ofercie.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
bRq
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: bRq »

ja spawalem lutownica transformatorowa i wygladzalem taka z szerokim grotem (nie wiem jak dokladnie ona sie nazywa). Wyszlo dobrze. Cienka warstwa szpachlu, podklad, lakier i po sprawie. Caly zderzak przydaloby sie pomalowac albo szpachla natryskowa albo podkladem wypelniajacym (caly zderzak trzeba zmatowic).
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”