Witam mam już centralke na pilota na drzwi i bagażnik no i wczoraj otwieram na pilot otwiera ale nie zamyka już co moze byc nie tak, kierunki mrygają otwierac otwiera ale nie zamyka jak naprawić to? Co moze być przyczyną.
Witam, opisz dokładnie co ci nie zamyka drzwi czy bagażnik , mam rozumieć że masz centralkę z trzecim kanałem to jest właśnie sterowanie na np:bagażnik
Bagażnik to jak jak drzwi na jeden guzik robiony samodzielnie przerobiony na jeden guzik wszystko się otwiera na drugi zamyka no i od wczoraj tylko mogę otwierać a zamykać nie nie wiem czemu nie działa.
Ale masz tego hydraulika czy silowniki elektryczne wstawione? Jesli elektryczne to sprawdz czy ciegna nie ocieraja sie o cos - zwiekszone opory. U mnie tak bylo z jednym (sam montowalem centralny) i otwierac otwieral, ale zamknac nie chcial. Musialem zamknac recznie kluczykiem. Nawet minimalne opory moga powodowac, ze silownik dostanie sygnal, ale nie bedzie mogl wykonac ruchu.
Ale jesli to tylko nowa centralka to chyba jednak cos z sygnalami nie hula. sprawdz kable, polaczenia, i podepnij sie miernikiem do wyjsc z centralki i posprawdzaj czy na kanalach sa impulsy przy otwieraniu i zamykaniu.