[6n2] Krzywe Felgi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

[6n2] Krzywe Felgi

Post autor: Grzela300 »

Kupiłem ostatnio nowe opony (wszystkie cztery). Podczas zakładania opon, majster zauważył ,że mam 3 krzywe felgi i są do prostowania. Powiedziałem że przyjadę na prostowanie. Ale jeżdżę już 2 tydzień niby na tych krzywych felgach, i nie widzę drastycznych zmian, ani kierownica nie drga, auto też nie skręca jak puszczę kierownicę. Powietrze z kół też nie ucieka.
Felgi są stalowe. Można to olać czy jednak dać do prostowania?
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

ja tez mialem na 4 felgi 3 krzywe i zeszlej zimy jezdzilem na tym i nic nieczulem teraz dalem zrzucic opony zeby zalozyc nowe zimowki i wyszlo ze kzywe kupilem 4 uzywki za 200 zl proste sprawdzone
t
tolek102
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: tolek102 »

no ja w tym roku kupiłem stalówki za 120zł i 3 okazały się krzywe, majster powiedział że tak od 80-120km/h będzie telepało autem że masakra, dzisiaj założyłem żeby się przejechać i zobaczyć czy nie będą musiał zmieniać znów felg, goniłem 160km/h i żadnego drgnięcia, więc jak nie odczuwasz różnicy to ja bym nic z tym nie robił, widocznie dobrze wyważone i krzywizna nieodczuwalna jest ;]
Ortografia to moja bardzo słaba strona, więc wybaczcie mi wszystkie błędy :D
Obrazek
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Tak myślałem że "majster" chciał zarobić więcej niż te 60 zł za zmianę i wyważenie opon. Oponki zmieniłem na
Barumy Bravuris 185/55r14, miałem jeszcze do wyboru droższy Kleber Dynaxer HP2, ale teraz nie żałuję że wybrałem
Barum. Przy nowych tarczach i klockach ATE, Polo przy hamowaniu staje w miejscu. Na zakrętach też się świetnie trzyma drogi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”