ja kupiłem swijego TDI akurat w Austri ale warto było 1,4 TDI silniczek w nim był zmieniany na nowsza wersje bo autko 2000 rok a silnik 2002 ale śmiga tak jak koledzy mówia najważniejsze jest by sprawdzić skrzynie a silnik hmm... jest fajna metoda a mianowicie musisz szukac serwisu który ma dymomierz i wtedy jeszcze osoby która zna sie na czytaniu wyników oczywiscie uczciwa i wtedy oceni Ci stan pompowtrysków jak ja to mówie po kolorze dymu

w serwisach robia jeszcze diagnostyke zurzycia pompowtryskiwaczy powiem tak warto to zrobić chyba że masz 2200 za sztuke na wydanie przy oddaniu starego lub 3100 jezeli nie oddajesz starego pompowtrysku takie ceny w ASO są wiem bo sprawdzłem z tydzień temu

wiec lepiej sprawdz dobrze dodatkowo obejrzyj chłodnice bo jak uszkodzona to nowa 1500zł w ASO jeszcze obejrzyj waku pompe bo też 1600zł czy nie cieknie i czy krociec do którego dochodzi wąż z serwa czy nie jest luźny, mozna jeszcze wziążc wezyk przezroczysty i wstawić do waku pompy i sprawdzic czy układ paliwowy jest szczelny ale to juz pierdoła :-D a dalej sprawdzasz co zawsze woda w bagażniku wydech, wiadom ze autko kilku letnie swoje przezywa ja po roku jezdzenia zrobiłem 100tysiecy swoim wiec nie wież w licznik kilometrów moj brat robił rocznie z 40-60 tysiecy jak jeździl tak normalnie sobie najważniejsza skrzynka i silnik no i turbinka by chodziła to łatwo wyczuc jak nie miałeś nigdy auta z turbina to poprostu wsiadasz i jak wciska cie w siedzenie to ok przy moim TDI tak było inadal jest a jak mułek jest to turbo walnięte a potwierdza to wycieki przy nim z egra zawsze cieknie wiec trzeba go przeczyścić raz na jakiś czas nie wiem co ci podpowiedzieć popatrz na tarcze hamulcowe czy są jeszcze bierzniki czy równe na prostej trasie weź ostro zachamuj i bedziesz wiedział czy hamulce działają, na prostej puśc kierownice przy 50 km i sprawdź jak mocno znosi autko :-D ale to już pierdoły i tak przy kupnie auta zapomnisz jak Ci sie spodoba ale tyle mogłem podpowiedziec nie wiem ile Ci pomogłem ale ja tak robiłem i narazie sie ciesze z mojego rzuczka
-- Śro Gru 09, 2009 5:25 pm --