[9n] siłowniki klap

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[9n] siłowniki klap

Post autor: misiek89 »

Czy jest jakiś okres po którym zalecane jest wymienienie siłowników klapy bagażnika i maski przedniej? Czy w ogóle sie tej części nie wymienia? Pytam bo słyszałem o przypadkach gdy spadła komuś na głowę klapa..
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

misiek89 wydaje mi się, że jak spadnie to trzeba wymienić :oki:
Tak na poważnie to da się wyczuć. Klapa powinna się sama unosić. Jak nie daje rady lub ledwo co to lepiej się tym zainteresować.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Zioło69 »

Siema. Mam rozkminę. Ostatnio musiałem wymienić siłowniki klapy bagażnika(Polo 9n 5d), bo zaczynała bić po głowie już. Kupiłem siłowniki z firmy Magneti Marelli, założyłem, jest super - nic nie spada. Ale od paru dni podczas jazdy z tyłu coś stuka. W szczególności jak się najedzie na jakiś wybój na drodze. Mam wrażenie że cała klapa mi lata :shock: Dziś wymontowałem siłowniki z klapy, zamknąłem i podczas jazdy nic nie było słychać wszystko było normalnie. O co tu chodzi? :niewiem: Miał ktoś z was podobnie, lub ma ktoś jakąś tezę na to co się tu dzieje?
Siłowniki nówki, przy zakupie nawet był na stronie podany numer części do VW.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

na klapie chyba masz takie odbojniki gumowe, spróbuj delikatnie wykręcić, ale naprawde delkatnie np o 1/4 obrotu albo mniej
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="Marcin86c"]na klapie chyba masz takie odbojniki gumowe, spróbuj delikatnie wykręcić, ale naprawde delkatnie np o 1/4 obrotu albo mniej[/quote]
W mojej ocenie to nic nie zmieni. Myślę że problemem będą siłowniki, które, być może, są minimalnie innej długości niż oryginały. a ponieważ są nowe, mocniejsze mogą w pewnym sensie odpychać klapę. może być też tak, że jakiś element tych siłowników już dostał luzu i coś klepie na wybojach.
Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Zioło69 »

Strasznie irytujące to jest. :angry: Też bardziej zaczynam myśleć że to siłowniki. Jak już wyżej pisałem po zdjęciu ich, i jeździe z klapą bez zamontowanych siłowników, była cisza i nic nie stukało. Są chyba minimalnie dłuższe, ale to może nie powinno aż takiej robić różnicy? Przecież chowa się i tak do środka.
Aż się boje zapytać ile kosztują oryginały..

Edit: 06,02,2015:

Serwis zaśpiewał 200zł za sztukę.. :shock:

Ktoś wie jaka ma być siła wypychania oryginalnego siłownika? Na tych co teraz wymontowałem mam 380N
P
Pawel19833
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pawel19833 »

Jak mogę dodać coś od siebie,Ja ostatnio kupiłem takie zamienniki na allegro http://allegro.pl/vw-polo-9n-9n3-01-09- ... 49865.html i po wymienieniu wszystko hula jak należy i cena też atrakcyjna,a nie 200 zł jak ceni sobie serwis vw
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”