Silniczkek elektrycznych szyb 6Y2959802A

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Piotrek1102
Newbie
Newbie

Silniczkek elektrycznych szyb 6Y2959802A

Post autor: Piotrek1102 »

Witam. Mam pytanie odnośnie odnośnie silniczka szyb o numerze 6Y2959802A (drzwi kierowcy) w polóweczce 1.4 tdi 2006r 5 drzwi. Otóż mój silniczek wraz z modułem który się na nim znajduje przestał działać a ponieważ nowy kosztuje kosmiczne pieniądze a znalezienie używanego graniczy z cudem i nie ma pewności jak długo pożyje, dlatego chciałbym zapytać czy ma ktoś wiedzę czy można taki silniczek zregenerować, czy ktoś się zajmuje czymś takim. Ewentualnie czy istnieje możliwość np zmiany modułu komfortu i silniczka na jakiś o innym numerem i do kodowanie go tak aby to działało?
q
qdyn
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qdyn »

Masz go zdemontowanego? Sprawdź czy działa na krótko z akumulatora. Jezeli klika i nic się nie obraca to zmieliło zebatkę, jeżeli nic się nie dzieje to możesz rozkręcić i sprawdzić szczotki np.
P
Piotrek1102
Newbie
Newbie

Post autor: Piotrek1102 »

Sprawdzałem go na krótko i silniczek pracuje, przejrzałem całą wiązkę z kostkami która wychodzi z drzwi kierowcy, wszystkie przełączniki, w zasadzie wszystko co się dało zostało sprawdzone. W żadnej z tych rzeczy nie ma przyczyny problemu, główna przyczyną jest nie sam silniczek tylko uszkodzony moduł który jest na silniczku z tąd moje pytanie czy możliwy jest taki zabieg o którym pisałem
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”