Czy silnik sie konczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zxc29
Newbie
Newbie

Czy silnik sie konczy

Post autor: zxc29 »

Witam

Problem z silnikiem polo 1,4 mpi 60 kmkod AUD. W klawiaturze jest rurka i to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej do niej jest rurka (odma) i ona idzie do filtra powietrza. Ok po jakimś czasie poczułem palony olej . Olej leciał z tej rurki do filtra powietrza i z niego kapal przez mały otwór na rurę wydechowa stąd ten smród. Mam dwa małe filtry i stojąc przodem do auta to prawy był 3/4 w oleju. Wszystko wyczyscilem wymieniłem filtry powietrza ten w oleju jak i ten czysty a ta rurka co idzie od klawiatury przedluzylem ja i zamiast wsadzić spowrotem do filtra powietrza to włożyłam do butelki 0,5 L .
Trochę pojezdzilem i w tej butelce jest jakiś płyn kolor jak cappuccino .
Jak odkrecam korek od zbiorniczka cieczy chłodzące to nie ma tego pst jest ci sa czyli chyba to nie uszczelka glowicy.
Proszę o pomoc czy to już silnik sie kończy czy co?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

A jakie odcinki robisz tym autem? Jeśli krótkie to się nie dziw że auto w zimie jest nie dogrzane i stąd ta maź .
z
zxc29
Newbie
Newbie

Post autor: zxc29 »

Do pracy mam około 20 km ale faktycznie przez tydzień miałem krótsze odcinki.
Najpierw był olej dopiero jak wszystko wyczyściłem itd ale ja tą rurkę wydłużyłem ciekawe czy to coś pomogło no tyle że teraz jest ta cappuccino.
Tylko teraz pytanie czy tak jeździć z tą butelką i czy auto przejdzie przegląd w co wątpie.
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Na początek to dokładnie wyczyść odmę, pewnie jest zapchana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”