Czy zagłówek tylny środkowy 9n pasuje do 9n3?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamelor
Newbie
Newbie

Czy zagłówek tylny środkowy 9n pasuje do 9n3?

Post autor: kamelor »

Witam, posiadam polo 9n3 2007, kanapa tylna niedzielona.
Brakuje mi środkowego tylnego zagłówka, są otwory, zagłówka brak.

Według mojej wiedzy środkowy zagłówek to taki mniejszy:

Obrazek

Moje pytanie brzmi czy w modelu 9n był montowany taki sam? Znalazłem do kupienia zagłówek z modelu 9n 2005 rok, sprzedawca niestety nie wie czy pasuje do 9n3 (na zdjęciu chyba wygląda inaczej):

Obrazek

Dodatkowo jeśli ktoś by się orientował czy kolorystyka tapicerek pomiędzy 9n a 9n3 się różniła. Jakie odcienie mają Polo, byłbym wdzięczny.
Z
Znany
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Znany »

Hej, z racji, że posiadam Polo 9N (2004r.) a tata 9N3 (2007r.) to wypowiem się w temacie. Co do zagłówka to faktycznie wygląda trochę inaczej, jednak otwory jak najbardziej powinny pasować (ja przekładałem z Polo od taty do swojego i pasował), bo generalnie to wnętrze z 9N to to samo co w 9N3 (i na odwrót), różniące się drobnymi szczegółami. Co do kolorów tapicerki to już inna sprawa, materiał jak i kolor boczków u mnie i u taty jest taki sam, tak fotele różnią się zarówno wzorem, materiałem jak i odcieniem (w 9N ciemniejszy).
Jak wiadomo wzory i kolory tapicerek zarówno w 9N jak i 9N3 były różne, także nie można jednoznacznie stwierdzić czy odcienie będą takie samy czy nie, chyba że miałbyś na myśli któryś konkretny "model" tapicerki.
Ale co do Polo z rocznika 2005 to niektóre to były wersje przejściowe między 9N a 9N3 (np. z zewnątrz wyglądał jak 9N3 a w środku kierownica i zegary z 9N i pewnie jeszcze jakieś inne pierdołki)
Polo 6N2 1.4TDI ---> Seat Leon 1.8T ----> Polo 9N 1.4TDI :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”