Usztywnienie Polo 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Piotrek XD
Newbie
Newbie

Usztywnienie Polo 6n

Post autor: Piotrek XD »

Witam,temat pewnie wałkowany lecz szukam i znaleźć odpowiedzi nie mogę ale do rzeczy.
Mam Polo 1.4 3d na oryginalnym zawieszeniu,kupiłem nowe amorki na tył(bo stare wysiadają),nowe odboje i osłony a teraz szukam SPRĘŻYN i to o nie się rozchodzi.
Może ktoś się orientuje gdzie lub z jakiego auta mogę założyć sprężyny do mojej Polówki aby ją usztywnić bez straty wysokości zawieszenia.
Nie chcę jej rzucić na glebę bo całkowicie nie tędy droga,ba nawet mógłbym jeszcze podnieść jeśli te twardsze sprężyny wymagały by cięcia(dziurę nadrobił bym większymi alusami).
Lubię czasem zjechać z asfaltu i przejechać się pomalutku leśną drużkę tak więc gleba to całkowicie nie w mych upodobaniach,natomiast jadąc naszymi pięknymi drogami przy prędkości rzędu 90km/h trzeba naprawdę patrzeć na drogę i znać reakcję tego auta bo ono pływa jak szalone,wpadniesz w jakąś koleinę na asfalcie to trzeba dobrze manewrować aby auto przestało się gibać.Na obecnych sprężynach auto jedzie jak galaretka,co prawda wpadając w dziurę niczym się nie martwisz ale przy slalomie to się prawie lusterkami podpiera  ;D.
Pozdrawiam i czekam na wasze podpowiedzi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”