6n2 1.0 stukanie (cykanie) przy przyśpieszaniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
hehe89
Newbie
Newbie

6n2 1.0 stukanie (cykanie) przy przyśpieszaniu

Post autor: hehe89 »

Zaczęło coś mi stukać (a raczej tak cykać delikatnie) przy dodawaniu gazu. Po puszczeniu pedału - stukanie ustępuje. Na biegu 3, 4, 5, od około 40km/h zaczyna stukać. Przy mniejszych prędkościach nie słyszałem. Na luzie przy dodaniu gazu też nic nie słyszę. Co to może się dziać?
Nie wiem czy temat we właściwym dziale, jak coś mi stuka przy dodawaniu gazu to tak jakoś z silnikiem mi się skojarzyło ;)

Nie wiem czy to ma znaczenie czy nie w przypadku tych stuków, ale napiszę, bo może akurat coś się przyda:
Niedawno zmieniałem koła, zrobiłem 300 km ale jeszcze ich nie dokręciłem (gostek z wulkanizacji kazał dokręcić). Ostatnio auto zaczęło brać trochę dużo oleju, okazało się jak sprawdziłem, że jest minimalny stan, uzupełnię. Przy okazji przestała też działać elektryczna szyba od strony kierowcy. I jeszcze wskazówka prędkościomierza dzisiaj tak jakoś chwiała się między dwoma kreskami 70 a 80 km/h, nie wiem co się działo, prędkość była stała, sprawdziłem na gpsie, skakająca wskazówka najczęściej tańczyła podczas niewielkiej górki, na prostej drodze było spokojnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”