Lekki zamach do AEE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Lekki zamach do AEE

Post autor: Winiacz »

Witam, temat zakładam w sumie jako próba znalezienia informacji o pasujących P&P kołach zamachowych.
Jest ktoś kto bawił się mechaniką w AEE (oprócz skfarka, ale tam to szaleje AEA, i koło było o ile pamiętam odchudzane).

Znalazłem informację o tym że pasują od AAV/AAU.
Pytanie wtedy, jak wygląda sytuacja z rozrusznikiem? Od 2F'a podpasowywać? Sprzęgło od 6N czy 2F?

Wiem że może być ciężko bo temat jest o czymś innym niż sadzaniu samochodu na odboju przy gwincie TA-tesco, ale może mamy na forum jeszcze ludzi zainteresowanych działaniem w silniku.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Winiacz
Wedlug info znalezionego na forum vwgolf.pl, to zamach powinien pasowac z AAU.

Ja bym powiedzial, ze lepszym motywem niz szukanie takiego kola jest kupno drugiego zamachu od Polo (obojetnie jaka wersja silnikowa) i wizyta u tokarza :) Wtedy odpada Ci kombinacja ze sprzeglem i rozrusznikiem. Fakt faktem, prosciej byloby zamontowac kolo pasujace, ktore jest lzejsze niz obecne, aczkolwiek podejrzewam, ze srednio bedzie z iloscia ludkow, ktorzy ogarniaja taki temat. Sam swego czasu tez chcialem kombinowac u siebie z AEE i moca, ale odpuscilem.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Polo dzisiaj twardo ucięło dywagacje, bo piznął rozrząd. Temat może zostać, może uda się pozbierać jakąś bazę danych
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”