[9n] Problem z polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
epek34
Newbie
Newbie

[9n] Problem z polo

Post autor: epek34 »

Witam. Proszę o pomoc, ponieważ jestem posiadaczem polo 9n z 2005 roku z silnikiem 1.2 12v kod silnika BME. auto ma przejechane 120tysiecy przebiegu,ostatnio auto zaczęło dymić z rury odstawiłem auto do mechanika, który wyciagnoł silnik w celu sprawdzenia co sie stalo. Stwierdził ze silnik nie nadaje sie do remontu tylko wymiany z tego względu ze na 1 cylindrze ciśnienie które mierzył było 8,5 a na pozostałych dwóch po 13. Dodatkowy dodam ze katalizator jest pusty (wiec i tak nowy), Aha dodam jeszcze ze tylko na tym 1 cylindrze był nagra z oleju. Nie wiem do robic wymieniać silnik czy uprzeć sie i robic ten.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wyjął silnik żeby sprawdzić? :D dobry jest :D

normalnie takie rzeczy się naprawia w starszych autach wiec nie wiem dla czego miało by się nie opłacać w tym, chyba że jest tam wałek wyważający jak w 1.4tdi to wtedy całkiem możliwe, chociaż i tak zostaje ryzyko kupienia trefnego silnika

aż się nie chce wierzyć że tylko 120tys przejechał ten samochód
Awatar użytkownika
mroku
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mroku »

Do roboty jest tylko pierwszy cylinder, reszta jest zajebista.Zajmij się tylko 1 cylindrem : Powymieniaj pierścienie wraz z tłokiem, zrób wszystko co się da aby olej nie szedł w przepał ;)
a
arekk_89
Newbie
Newbie

Post autor: arekk_89 »

A po jaką cholere wymieniać tłok?? Glowica do remontu i to wszystko. Wypalone gniazdo zaworowe a gość chce silnik wymianiać :-)

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
mroku
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mroku »

To zależy którędy olej ciągnie. A co do głowicy arekk_89 ma rację.
e
epek34
Newbie
Newbie

Post autor: epek34 »

ok dzięki Panowie tak zrobię. Sam zamówię wszystkie uszczelki pierścienie i całą resztę. Pozdrawiam :)
k
kochanamrowka
Newbie
Newbie

Post autor: kochanamrowka »

Witam. Jestem świeżakiem w temacie ale mam problem z autem Polo IV LT 1.2 2005 . Po odpaleniu silnika rano coś w nim bulgocze pod maską, dodając gazu bulgotanie wzrasta. NIe zaobserwowałam co dzieje się przy przejechaniu dłuższej trasy. Problem zaczął sie niedawno i jest nieco irytujący. Czy ktoś coś poradzi ? :niewiem:
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”