Co może być przyczyną szarpania kierownicą przy hamowaniu wykluczając tarcze i klocki bo dopiero założone nowe, szarpie dość sporo ale przy hamowaniu z większej prędkości przy małej raczej nie a podczas jazdy ściąga delikatnie w prawo
Proszę pamiętać o tagach w temacie, pierwszy i ostatni raz poprawiam. Następne tematu pójdą do kosza. sloma92
końcówki są dobre jedna nowa razem z drążkiem, zbieżność była robiona po wymianie drążka, chyba zostają te tuleje wahacza ale jeśli by były one to jeszcze były jakieś stuki czy coś takiego ?
klocki i tarcze kupiłem w zestawie Boscha jakiś miesiąc temu, wcześniej przed wymianą targało na prawo i lewo i to dopiero miesiąc po zakupie auta ale tarczy już nie było prawie nic, założone było wszystko jak należy, przy niższych prędkościach tak nie czuć ale przy wyższych dość sporo
możliwe jeszcze że prowadnice zacisków lub klocki są zapieczone - miałem taki objaw tej usterki w swoim 6n2
mechanicy nie zawsze demontują prowadnice i sparują je odpowiednim smarem przy wymianie klocków (lenistwo lub brak wiedzy), a niestety smar nie jest wieczny i należy to co jakiś czas zrobić, oraz wymienić gumki gdy są sparciałe - występuje to szczególnie w hamulcach Lucasa
Też jakiś czas temu miałem problem ze ściąganiem auta podczas jazdy. Tarcze i klocki wymienione na nowe w serwisie Bosch Car Service, który zajął się również naprawą układu kierowniczego samochodu https://www.boschcarservice.com/pl/pl/u ... owniczego/ a dokładniej wymianą drążka kierowniczego. Ja bym jeszcze sprawdził te tuleje wahacza, bo to one mogą być przyczyną drgania kierownicy.