[6n] dziwne zachowanie tylnego zawieszenia (gwint)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

[6n] dziwne zachowanie tylnego zawieszenia (gwint)

Post autor: Anonymous »

od kilku tygodni mam dziwny problem z gwintem z tyłu . Gdy opieram sie o tylna klape auto idzie w dół ,gdy odpuszcze idzie do góry .Tył zachowuje sie jak sprezynka albo pileczka pingpongowa . Nie moge znalesc przyczyny ,pojechalem na stacje diagnostyczna wyszlo 86% . Rozebralem zawieszenie zeby sprawdzic czy wylane ,zero wyciekow . Co to moze byc za przyczyna ? Dodam ze na dziurach i wybojach auto tak bardzo sie ugina ze trze o tylny błotnik a nawet koncowke zderzaka , jakies pomysly ?
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

marcc_Jr

jak chcesz zeby sie mniej "uginalo" to podnies wyzej, albo wsadz odboje...
A
Anonymous

czyli nie jest wylane ,to naturalne zachowanie ta techniks ?
A
Anonymous

po to jest zawieszenie żeby się uginało :D

chcesz mieć deskę to wsadź odboje jak napisał Paffcio
nie chcesz deski to rolka w dłoń i roluj nadkola
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

marcc_Jr

ta tesco im nizej tym bardziej miekki, taki jego urok
A
Anonymous

bede musial niestety podniesc :/ bo jest prawie na samym dole . No coz szkoda
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

A
Anonymous

a jednak nie bede musial podnosic :) dzieki
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""marcc_Jr""]Gdy opieram sie o tylna klape auto idzie w dół ,gdy odpuszcze idzie do góry .[/quote]
Nisiia wpadła pod pralkę z wrażenia, jak jej to przeczytałem. Jesteś na forum od 6 lat i poważnie nie znalazłeś NIGDY rozwiązania dla Twojego problemu? W temacie 3/4 samochodów na glebie pojawia się ten problem i jego rozwiązanie. Powiedz, że sobie jaja robisz, bo tracę resztki wiary w ludzkość.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Ale Ty masz wiecznie problem i to z samym sobą chyba :glare:
Ciągle zakładasz nowe tematy, pomimo tego, że dane zagadnienia były juz poruszane, albo można się podpiąć pod te istniejące.
Nie reagujesz na upomnienia od moderatorów. Nawet forumowicze zwracają Ci uwagę :blush2:

Jesteś jedyną osobą na forum o tak bogatej historii ostrzeżeń, więc to mówi samo przez siebie...
:closedeyes:
A
Anonymous

[quote=""krzychu20""]Jesteś jedyną osobą na forum o tak bogatej historii ostrzeżeń, więc to mówi samo przez siebie...[/quote]
a myslałem że to ja jestem najgorszy :D

[quote=""marcc_Jr""]nierobie sobie jaj ,nie mialem tego problemu dopoki nie skrecilem na sam dół . Zapytalem grzecznie , w takim razie na huj jest forum skoro niemozna zapytac , bo zaraz znajdzie sie jakis alfa i omega co ma zgnite polo i glebe widzialo z monitora komputera i ********* o jakiejs nisie . Dajcie mi bana usuncie konto i mam wyjebane na wasze forum . Na tak hujowym forum jeszcze niebylem . Jest pare ludzi normalnych a reszta nadaje sie do zamkniecia .

PS mam nadzieje ze dostane ban i niebede czytal tych zjebanych komentarzy[/quote]
i po co te wyzwiska i obrażanie ludzi?

ta "alfa i omega" widac bardziej ogarnia od ciebie "pro-tunerze" który nie umie sobie poradzić z obcieraniem
przyznaj że niczego nie ogarniasz i po kłopocie, bo jak napisał Kubrick, odpowiedzi na twoje pytania najczęsciej przewijają się miliony razy w innych tematach
pytanie o to jakie najszersze koło wejdzie do polo pytałeś się chyba ze 3 razy...
Temat przycierania opony o ranty nadkoli dla osoby tak obeznanej z tematem "gleby" za jak się uważasz powinien być znany i nie stwarzać problemów
po za tym i ja i Pafcio, napisaliśmy ci że musisz wsadzić odboje zanim odpowiedział krzyDOLAR, który dodatkowo podał link
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”