[9n] Renowacja lakieru

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
polo_9N
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Renowacja lakieru

Post autor: polo_9N »

Witam po raz kolejny forumowiczów.
Mam pytanie dotyczące renowacji lakieru. Przejechałem całe auto pastą TEMPO i próbowałem też AUTOMAXEM. Ogólnie wygląda nie najgorzej ale zostały głębsze ryski, których nie udało mi się usunąć. Oto przykład:
Obrazek

Mam pytanie do osób które przerabiały ten temat. Co warto zrobić, aby przywrócić lakierowi pierwotny (albo zbliżony) wygląd. Myślałem nad tymi woskami czy pastami koloryzującymi ale są róże dostępne na rynku. Który byście polecili, a może jeszcze co innego. Np. matowanie papierem na 2000 a potem polerka pastą G3 ? :boredom:
Polo 9N TRENDLINE 1.4 TDi 75 KM
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

[quote="polo_9N"]TEMPO[/quote]
to shit

[quote="polo_9N"]AUTOMAXEM[/quote]
to jest do felg :)

[quote="polo_9N"]matowanie papierem na 2000 a potem polerka pastą G3 ?[/quote]
spróbuj najpierw bez matowienie przepolerowac pastą g3, a potem utrwalić mleczkiem m3. jeśli to nie pomoże to wtedy matowienie 2000 na mokro i powtórka powyższych czynności. innej opcji nie ma...

a co do zdjęcia to kiepsko widać, bo w zasadzie nei wiadomo czy rysy są na klarze czy az do podkładu (w pierwszym przypadku je usuniesz, w drukim malowanko)
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Awatar użytkownika
polo_9N
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polo_9N »

W sumie takie ryski niewielkie są na każdym elemencie oprócz dachu :) Więc w malowanie nie chce mi się bawić :) Spróbuje najpierw samą pastą G3. Mam pytanie, jeśli chodzi o gąbkę do polerki to ma być twardsza czy jak najmiększa ?
Polo 9N TRENDLINE 1.4 TDi 75 KM
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

najpiepiej urwij sobie spory kawałek waty (takiej zwykłej z apteki) i poleruj okreznymi ruchami
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”