Szybka z lusterka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
SpoX
Początkujący
Początkujący

Szybka z lusterka

Post autor: SpoX »

Witam
Mam pytanie czy ktoś może mi napisać jak wyjąc szybkę z lusterka z polo 86c2f bez uszkodzenia całego mechanizmu i obudowy?
m
mario_m
Newbie
Newbie

Post autor: mario_m »

Jeżeli chodzi o wyjęcie całego wkładu z lusterkiem to najlepiej włożyć coś szerokiego i wąskiego np. jakiś nóż albo blaszkę i wypchnąć, jeżeli jest oryginalne to zatrzaski dość mocno trzymają. Natomiast z odklejeniem szkła od mocowania to polecam najpierw włożyć całość do gorącej wody żeby plastik nie pękł i powoli odrywać
Awatar użytkownika
Pyjo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pyjo »

ja przekładam (pod lustrem) kawałek sznurka lub paska materiału z lewej strony szkła, drugi z prawej strony, przesuwam ile się da do środka lusterka, skracam na równe długości te sznurki/paski, wiążę mocno ze sobą i powstają swego rodzaju szeleczki - dzięki nim można równomiernie wyciągnąć szkło do góry (pod warunkiem że lusterko leży ;) )
chyba mniejsze prawdopodobieństwo że coś się połamie lub lustro pęknie
a reszta to tak jak kolega pisał - do wody ciepłej, może jakiś płyn do naczyń co by klej lepiej puszczał i powoli powili odklejać

bebechy wyglądają tak - w to białe na wcisk jest montowane lustro - chyba ma 4 albo 6 zaczepów
Obrazek
4don site
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

I ważna kwestia podważamy od dołu lub od góry czymś szerokim. Mniejsza szansa, że szkło nam pęknie.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

jesli szklo jest oryginalne badz dlugo siedzi to ciezko bedzie Ci wyjac w calosci, przerabiałem to, kupiłem 2 nowe szkła z nowiutkimi matami do podgrzewania :) nie jest to droga impreza
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”