Gdy nie było mnie w kraju czyszczona była przepustnica w moim polo, przed tą operacją był odłączony akumulator . Po złożeniu wszystkiego auto normalnie odpaliło i chodziło bez adaptacji. Mechanik u którego stał samochód chcąc zabłysnąć zamiast wykonać adaptacje pokasował mi wartości w bloku adaptation 01-40 - wszystko było na 0. Auto nie odpalało . Oczywiście dowiedziałem się że kręcił rozrusznikiem do skutku aż z kabli poszedł dym,brak słów. Zabrałem stamtąd auto i wpisałem wartości ręcznie z golfa IV 1.4 16v bo był to najbardziej podobny samochód z podobnym silnikiem jaki miałem pod ręką... samochód odpalił , lecz strasznie kuleje. Sterownik pozmieniał sobie niektóre wartości. Obroty 1350 - brak reakcji na gaz, potencjometr sprawny. Przepustnica na teście chodzi. Nie mogę przywrócić wartości fabrycznych , nie mogę również skasować błędu z przepustnicy -
17989 - Throttle Actuator (J338): Basic Setting Not Performed
P1581 - 35-00 - -
tym samym nie mogę zrobić i adaptacji.
Ręce opadają.
Gdyby znalazł się ktoś dobry i odczytał wartości tych kanałów,byłbym bardzo wdzięczny..
Uprzedzając pytania, próbowałem vagiem , kts , asian gold .
Błąd nadal zostaje , golf z którego przepisałem wartości miał przepustnice na linkę, ja mam całkowicie elektroniczną, być może dlatego nie mogę skasować błędu ani zaadoptować przepustnicy.
Wykluczam uszkodzenie sterownika i przepustnicy z racji tego , że przed zmianą wartości samochód chodził normalnie..