Cześć. Mam Polo 86c i chce do niej zamontować Grill z Polo GT z halogenami. Mechanik i elektryk u którego robie auto powiedział mi że nie można tego zrobić, ponieważ coś tam nie gra elektryką i kable będą się topić. Czy ktoś z was robił taką operacje ?
Było : \'85 Polo 86c NZ + Gaźnik
Nadal w rodzinie : \'97 Polo 6n AEE
Jest : \'94 Audi 80 B4 Avant 1Z
"Brudny czołg to hańba dla batalionu\'\' -Napis na brudnym dostawczaku-
ja w Moim Polo miałem pojedyncze reflektory i dałem grill na 4 instalacje poprowadzilem nowa (żaden Problem) i jakoś mi działa i niech nie mowią że sie nie da.... chyba że w Twoim Polo jest instalacja lipna choć watpie
Robiłem swap grilla z wersji GT i nie wiem co tam moze nie grać :niewiem:
Do podłączenia dodatkowych lamp potrzebujesz: kilka metrow przewodu, przekaznik z gniazdem, wlacznik 1-0 i konektory (meskie i zenskie)
Jak dobrze pamietam to za przekaznik placilem 5zl a za gniazdo 3,50.
No i tak będę musiał zrobić Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanie jak długo się to robi i czy podłączenie tego jest stresogenne ? Najlepiej bym prosił o jakiś prosty schemat jak to po podłączać, może być w paincie narysowany
Było : \'85 Polo 86c NZ + Gaźnik
Nadal w rodzinie : \'97 Polo 6n AEE
Jest : \'94 Audi 80 B4 Avant 1Z
"Brudny czołg to hańba dla batalionu\'\' -Napis na brudnym dostawczaku-
ja swoj grill mialem plug and play, jedna wtyczka do reyjnych swiatel druga do halogenow zadnych problemow. a schemat jest banalny,
1)znajdujesz kabel idacy do seryjnych dlugich
2)wpinasz sie w niego tak zeby szedl do dlugich i wystawal jeszcze jeden przewod luzem
3)luzny przewod wyprowadzasz do przekaznika do zlacza 85
4)do zlacza 86 podpinasz mase
5)w zlacze 30 wpinasz przewod prosto z akumulatora
6) z zlacza 87A wyprowadzasz przewod do halogenu
7)drugi przewod z halogenu podpinasz do masy
Ja podłączyłem to tak że halogeny świecą dopiero jak włączę mijania i jest wtedy + na przekaźniku.
W ten sposób mam takie opcje oświetlenia drogi: mijania, długie czyli tak jak fabrycznie i mijania+halogeny i długie+halogeny.