[quote=""Kamil K""]Masz uwalony czujnik HALLA. Napięcie nie może byc mniejsze niż 9V. Tak jest w książce Sam naprawiam. Przerabiałem to samo. U znajomego w ADX tak samo było.[/quote]
sprawdziłem jeszcze raz, korzystając z lepszego multimetru oraz kierując się opisami z tej strony
http://www.czarnik.neostrada.pl/adx.html
napięcie na wtyczce od halla styki 1 i 3 wynosi 0,45V
napięcie na wtyczce idącej do cewki zapłonowej (dwa skrajne - +) 0,59V
iskry brak!
Sprawdziłem halla sięgając z forum golfa
"zdejmij złacze z aparatu zapłonowego oznaczenia + 0 - . Odkręcacz i wyciągasz sobie aparat (2 śrubki). Pod "+" podłaczasz +12 v , pod "-" oczywiście - . między "0" a "+" jakiś miernik ustawiony na zakres 15 -30 v napięcia stałego. Powoli obracsz osią oparatu i powinno ci się pojawiać napięcie ok. 12 v (może być ciut niższe niż zasilanie) i znikać.
więc kręcąc palcem założonym na aparat napięcie się pojawiało i znikało, czyli powinno być ok (oczywiście uprzednio zaznaczyłem sobie położenie aparatu)
Sprawdziłem też napięcie na wtyku ze sterownika i na styku 21 a masa jest napięcie aku, Na styku 23 i masa po włączeniu zapłonu jest tylko 1,56V
Czy to może być coś z obwodem ECU - przekaźnik, albo w stacyjce (kostka)?
Niemożliwe jest także nawiązanie połączenia ze sterownikiem poprzez interfejs VAG
Dziś sprawdziłem też i kostkę stacyjki po zapłonie PIN 15 napięcie jest 12V
Zweryfikowałem też i gniazdo przekaźnika i napięcie na 30 i masa jest, na 85 i masa jest po zapłonie 12V,
natomiast po wpięciu do PINU 2 i 3 czyli bodajże 85 i 86 nóżka przekaźnika 167 (ma być przez chwilę chyba po zapłonie) nie ma, wpiąłem tez żarówkę 2W i się nie zaświeca, czy świadczy to o braku masy z ECU.