[9n3] Nawigacja w miejsce radia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[9n3] Nawigacja w miejsce radia

Post autor: qwertypol »

Witam, czy jest możliwość montażu jakiejś oryginalnej nawigacji do VW Polo w miejsce radia?
n
neos50
Początkujący
Początkujący

Post autor: neos50 »

Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Pewnie, że tak. W swoim zamontowałem MCD. Działa bez zarzutu (po dołożeniu anteny GPS - 40zł na allegro).
W moim podpisie masz link do wątku z moim polo. Możesz zobaczyć jak to się prezentuje.

Jeśli chodzi o wady radia MCD: Brak "paska postępu" danego utworu, który w danym momencie jest odtwarzany. Ponadto całkowity brak wyświetlania czasu danego utworu - nie ma informacji ani ile do końca utworu, ani ile już leci. Do tego nie ma wyświetlanej skali głośności. Po prostu kręcisz pokrętłem, głośność się zmienia, ale nie jest w żaden sposób prezentowana na wyświetlaczu - ani żadnego paska, ani jakiegoś oznaczenia liczbowego. Np. powiedzmy od 1 do 20. Nie raz już przez to przekręciłem głośność mocniej, niż są w stanie wyciągnąć oryginalne głośniki..

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

a powiedzcie mi czy to jest obojętne czy kupię navi MFD od VW, SEAT czy Ford Galaxy? Czy musi być tylko od VW? Jakiś kod potrzebuję do niej? Co z CAN?
Do działania potrzebuję tylko wymienić antenę na taką z GPS, samą stopkę czy kabel teź? Reszta kabli pasuje? Obecnie mam radio RCD200

Pozdro
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Antena GPS sprzedawana jest zazwyczaj razem z kablem (dokładana - ja mam taką u siebie). Reszta kabli pasuje.

Co do samego radia: Musi być do VW. Chyba, że nie przeszkadza Ci zielone podświetlenie z Forda lub skody lub czerwone (wyświetlacza) Seata. :) Grać będzie :)

EDIT:
Potrzebujesz standardowy kod PIN do radia (4-cyfrowy). Inaczej radio będzie zakodowane. Co do CAN: Radio to nie potrzebuje sygnału CAN. Podejdzie zatem na pewno do polo 9N. Czy do Polo 9n3 nie wiem... - podejrzewam, że tak. Jednak nigdy nie wiadomo, czy VAG nie będzie krzyczał o braku komunikacji po CANie z radiem.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Tylko zakup MFD moim zdaniem jest bez sensu. Obsługa taka sobie. Navi nie przystaje już do dziejszych rozwiązań.

Radyjek 2DIN, które podejdą do Polo z navi jest od groma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”