Polo gaśnie szarpie...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
Lessnik
Newbie
Newbie

Polo gaśnie szarpie...

Post autor: Lessnik »

Witam,
Mam problem związany z polo 93r 1.0 . Otóż niedawno po oczyszczeniu baku kupiłem zamontowałem nową pompę paliwa tą wewnętrzna, wyremontowałem silnik i... myślałem, że będzie lepiej tak jak wcześniej koledzy mi pisali po wymianie tej pompy, lecz bez efektu.
otóż:
-Polo odpala za 2, 3 razem (tzn zawsze odpala ale te 2, 3 razy zawsze zgaśnie)
-przy dodawaniu gazu szarpie, chyba ze dodam do dechy i pompuje pedałem gazu wówczas
w miarę normalnie ,,idzie", lecz jak te objawy zanikną (rzadko się zdarza) i chodzi ok przy dodawaniu gazu zwalnia jakby się dusił, czy brakowało mu paliwa choć w zbiornik jest w połowie pełen ponadto :eek:
-na biegu jałowym nie chce wchodzić na obroty (dochodzi góra do 3000 i to bardzo wolno)
-wydaje mi się, że więcej pali
- auto dziwnie buczy słuchając go z tyłu przy wydechu (jakby się dławił)
- gdy stoipod ukosem(ryjem w dół) jest jeszcze gorzej - nawet czasami wcale nie odpalał
Nie wiem może pomyliłem wężyki przy montaży i zasila się z powrotu (POPROSZĘ O SCHEMAT). Już po prostu ręce mi opadają :niewiem: i proszę Was o pomoc. ;)
ps: układ składa się z 2 pomp: zew. pod podwoziem i wew. zanurzonej w baku - ona ma 2 rurki chyba 1 powrót 2 zasilanie. Wężyki od niej idą do plastykowego zbiorniczka z jednej jego strony. a z 2 str tego małego zbiorniczka zasuwa wąż do pompy zew i do filtra paliwa potem do silnika na wtrysk.
Poradzie coś koledzy.
Z góry dzięki
Pozdrawiam Karol S. :wave:

Mo
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

pierwsze co mozesz zrobic to zmierz cisnienie paliwa bo te zamienniki pomp to podobno niektore po kupieniu nadaja sie w kosz
Obrazek
L
Lessnik
Newbie
Newbie

Post autor: Lessnik »

ok ale jakim przyrządem to zrobic. Wiesz nachodzi mi na mysl czy to nie katalizator bo przed remontem sporo chla mi oleju i może się zapaćkał. Czy ktoś to potwierdzi?
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Sa takie manometry,mozesz to zrobic u jakiegos mechanika.A przed remontem byly tez takie objawy ??
Obrazek
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Objawy mi wyglądają na uszkodzony czujnik Halla też tak miałem gasł i szarpało budą aż pewnego razu zgasł i nie zapalił.
KONI
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”