[86c2f] Amortyzatory

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
DeeX
Newbie
Newbie

[86c2f] Amortyzatory

Post autor: DeeX »

Szukam amortyzatorów na tył. I nie wiem co wybrać... A w badziewie które ma się zaraz rozlecieć nie chce mi się bawić i szkoda mi pieniędzy żeby wymieniać 2 razy... Jakie amorki byście polecali jakość/cena?
Zastanawiam się też nad opcją wymiany całego zawieszenia razem z twardszymi sprężynami... Auto nie ma porażającej mocy, jest to normalny 1.4D więc nie chce jakiś kompletów za 1000zł... szukam czegoś co po prostu długo mi posłuży.

Pozdro DeeX
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

co do zestawów sportowych srężyny + amorki to poszukaj na allegro za 600-700zł masz komplecik gt-cupline mts-technik itp
albo tu http://www.venom24.pl/polo-derby-8686c- ... _2213.html
h
horses
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: horses »

Ja kupilem na serwisie A amortyzatory Statim. Narazie po 32 tys bez uszczerbku.

Adam
Obrazek
D
DeeX
Newbie
Newbie

No muszę znaleźć amortyzatory oraz sprężyny na tył. Nie chce obniżać samochodu, chce mieć po prostu twardszą zawieche niż jest oryginalnie :niewiem:
h
horses
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: horses »

No to ja nie wiem czy jest taka opcja. Sprezyny to taniocha, mozna kupic w InterCars czy czym innym. Nie wiem czy do 86c byly wzmacniane amortyzatory, one byly nieco twardsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

powiem ze jak kupilem swoje polo to mialo do kitu amorki.wymienilem z przodu na STATIM i powiem ze zajebiscie sztywna byla i super sie prowadzila.mi to odpowiadalo bio lubie twardszy samochod.zrobilem na nich 100tys moze troche wiecej i mysle ze kupie kolejne amorki FIRMY STATIM.sa tanie i dobre wedlug mnie. POLECAM STATIM.tyle ze we wrocku mam maly probelm z zakupieniem ich:D.ale u siebie mysle ze bez problemu ERA...pozdro i powodzenia
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
D
DeeX
Newbie
Newbie

W jakim sensie masz na myśli że powinienem je normalnie dostać? Ja szukam narazie tyłu... I jakieś twarde sprężyny które nie obniżają samochodu. Na zawieszeniu nie znam się totalnie niestety dla tego szukam pomocy. Może jakiś link do stronki na necie dostanę gdzie są takie amorki?
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

DeeX
tu jest wlasnie problem.na necie nigdzie nie widzialem bo sam szukalem.musisz popytac po sklepach motoryzacyjnych.twardsze sprezyny to moze od jakiegos G3.roznia sie ze w G3 sa zwężane z jednej strony ale dajesz wtedy tym zewzanym do dolu i dzieki temu mozesz uzyskac efekt ze tyl bedzie troche wyzszy.ja tak mam aktualnie i jest gitara
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
Awatar użytkownika
sebatec
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebatec »

Osobiście polecam sprężyny K+F (Kraemer und Freund) lub CS Germany. Mam założone te drugie i autko jest fajnie sztywne. Niestety minimalnie podniosło się do góry. A jeżeli chodzi o amorki to zdecydowanie kayaba.
Das Auto.
D
DeeX
Newbie
Newbie

To że Pola podniosła się do góry to chyba normalne bo te oryginalne sprężyny są bardzo miękkie i na nich samochód nisko leży.
Amortyzatory firmy statim już udało mi się dorwać w sklepie więc jest dobrze :) Jakoś specjalnie tanie to one nie są ale przynajmniej będę miał spokój na jakiś czas :)
Co do sprężyn to strasznie drogie są. A może faktycznie dobrym rozwiązaniem było by wstawienie sprężyn od golfa 3 bo są stosunkowo tanie.
Awatar użytkownika
zioło
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zioło »

Podepnę się do tematu- także zamierzam sam wymieniać amortyzatory i chyba od razu będę musiał wymienić te gumowe tuleje na belce.
Czy w domowych warunkach, z dostępem do kanału i narzędzi (z wyjątkiem prasy) uda mi się to zrobić? :)
www.palace-zamki.pl - strona prowadzona przeze mnie i przez żonę hobbystycznie :)

Polo 6N2 - marzenie :)
Awatar użytkownika
mlody90
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mlody90 »

[quote=""zioło""]Podepnę się do tematu- także zamierzam sam wymieniać amortyzatory i chyba od razu będę musiał wymienić te gumowe tuleje na belce.
Czy w domowych warunkach, z dostępem do kanału i narzędzi (z wyjątkiem prasy) uda mi się to zrobić? :)[/quote]
bez najmniejszego problemu bo one nie sa wprasowywane... :crazy:
[size=12px]https://picasaweb.google.com/mlody.997x/GIEDA#[/url] [/color][/size]
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

odkrecasz tylna belke i wybijasz tuleje, nastepnie wsadzasz nowe i skladasz calosc do qpy :hello:
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
zioło
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zioło »

dzięki, to teraz pora rozejrzeć się za amortyzatorami i przy okazji kupić tuleje :)
www.palace-zamki.pl - strona prowadzona przeze mnie i przez żonę hobbystycznie :)

Polo 6N2 - marzenie :)
p
przemo179
Newbie
Newbie

Post autor: przemo179 »

Witam. Ja z kolei wymieniłem amortyzatory ( nie pamiętam firmy ) i sprężyny (hart) i chciałbym trochę podwyższyć autko. Czy jest inny sposób niż wymiana sprężyn ? Zależy mi głównie na podniesieniu tyłu autka bo służy mi bardziej jako terenowe :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”