[6n] notorycznie przegryzione kable WN

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

[6n] notorycznie przegryzione kable WN

Post autor: dworak »

Witam, mam pewien problem, nie tyle z moją Polą co z jakimś zwierzęciem typu kuna itp. W ciągu kilku tygodni te przemiłe zwierze przegryzło mi kable WN 3 razy. Za drugim razem posłuchałem rady "starszych" i powiesiłem kostke toaletową pod maską. Zapach miał niby odstraszyć zwierze. Niestety, dziś znów kable przegryzione. Jak sobie z tym radzić? Na podwórku stoi co noc 5-6 samochodów, więc dlaczego tylko moje? pozdrawiam i liczę na jakieś skuteczne rady :)
"To prawda, że większość ludzi zmienia się za kierownicą. Silnik ma niesamowitą władzę nad duszą człowieka."
Jean Baptiste Delacour
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

wstaw na noc w okolice kabli pułapke na szczury i problem sie skonczy. A jak nie to musisz kombinowac z pryskaniem dezodorantem , chwastoxami itp. sierścia kota, psa itp. Ewentualnie podłoga pod silnik i wszystkie otwory zatkać.
więc dlaczego tylko moje?
widocznie coś w mieszance gumowej jest zachęcajacego. Zresztą to dobry pomysl na biznes - im smaczniejsze, tym częsciej gryzione i sprzedaż sie sama nakręca.
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

kable nasmarować TOXANEM ;D i juz gówno nie przyjdzie ;)
d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dworak »

ok, dzięki, jadę do sklepu po pułapkę na szczury i jakiś preparat. Mam nadzieję, że coś pomoże.

[quote=""bazi""]widocznie coś w mieszance gumowej jest zachęcajacego. Zresztą to dobry pomysl na biznes - im smaczniejsze, tym częsciej gryzione i sprzedaż sie sama nakręca.
[/quote]
może i masz rację, dobry patent dla producentów :) dla nas niestety nie :cry:
"To prawda, że większość ludzi zmienia się za kierownicą. Silnik ma niesamowitą władzę nad duszą człowieka."
Jean Baptiste Delacour
Awatar użytkownika
szmic
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: szmic »

Są odpowiednie moduły na gryzonie wytwarzające dźwięk niskiej częstotliwości niesłyszalny dla człowieka a odstrasza gryzonie, uzbraja się po wyłączeniu autka, mały pobór energii. Mam taki zamontowany od roku gdy gryzonie ześrutowały mi kabel od czujnika DPF w oplu (naprawa kosztowała mnie prawie 800zł) i od tamtej pory spokój. Koszt około 70zł w sklepie z częściami elektronicznymi więc wydatek żaden w porównaniu do zakupu nowych kabli czy czujnika w moim przypadku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”