miłej lektury
http://www.motofocus.pl/technika,4511,j ... z-abs.html
i takie tam z innych for
"
Odpowietrzanie ukł. ham. z ABS lub bez nie różni się, - problem występuje w nowszych autach, bo jak zleci płyn z pompyABS to trzeba wtrącić w odpowietrzanie komputer.
Ja odpowietrzam auto sam,
Przygotowuję butelkę nowego płynu, ok 1m wężyka, który ciasno wchodzi na odpowietrznik, butelkę pustą od takiego płynu, taboret no i kluczyk.
Zaczyna się od koła najdalszego od pompy (zwykle tyl.pr, t.l, p.p i p.l)
Poluźniam odpowietrznik i zakręcam, nakładam na niego wężyk, którego drugi koniec wkladam do butelki postawionej na taborecie (ważne, aby ona była wyżej od cylinderka), odpowietrznik(połącz.gwintowane) uszczelniam na zewn.smarem(chroni on zresztą potem to połączenie i jest łatwiej następnym razem).
Poluźniam ok 1/2 obr odpowietrznik.
Pompuję nie zaszybko kilka razy pedałem ham.(liczę ile razy) sprawdzam stan płynu ham. uzupełniam nowym, patrzę ile płynu wyleciało do butelki i czy w wężyku są pęcherzyki pow. czynność powtarzam przy jednym kole aż zleci 1/4 butelki (zwykle już nie ma powietrza w wężyku).
To samo przy następnym kole, ale wykorzystuję już informację ile razy trzeba nacisnąć, aby wyleciała 1/4butelki płynu, więc macham za jedną serią.
Napewno zasadę odpow. znałeś, chciałem tylko zaznaczyć, że wbrew większości opinii/instrukcji, można to zrobić samemu, bez kilkakrotnego odkręcania odpowietrznika i proszenia się kogoś naciśnij!, puść!, pompuj!, trzymaj! -długo jeszcze?, bomnie noga już boli..."