[9N] Wspomaganie kierownicy nie działa.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
daniel0515
Raczkujący
Raczkujący

[9N] Wspomaganie kierownicy nie działa.

Post autor: daniel0515 »

Witam kupilem sobie vw polo 2003 r jest on delikatnie uderzony w przód wiec zamawiam do niego czesci takie jak mniej wiecej chlodnica pas przedni...Odpalilem auto ale nie dziala wspomaganie i pytanie moje jest takie ,ze jak skasuje bledy to czy ono sie naprawi? dodam tylko ze pompa nie dostala dzwona jest idealna napinacze pasow sa wystrzelone wraz z przednimi poduszkami.
VW POLO 2003r. 1,2 6v 44kW
Awatar użytkownika
LineeK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: LineeK »

pompa wspomagania jest elektryczna. sprawdź czy dochodzi napięcie.
nie sądzę żeby samo skasowanie błędów rozwiązało problem. lepiej sprawdzić co dokładnie te błędy komunikują i sprawdzić/naprawić elementy do których odwołują się.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

jezeli wystrzelily poduchy, to nic dziwnego, ze wspomaganie nie dziala. Sterownik je wtedy automatycznie wylacza. Jak wymienisz poduchy, skasujesz crash date ze sterownika, wspomaganie powinno bez problemu wrocic.

Pozdrawiam
M
Michal_1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Michal_1 »

Kolego miałem identyczny przypadek, i u mnie wystarczyło wykasować błędy i wróciło wspomaganie bez czyszczenia modułu poduszek a konkretnie błędy siedziały w wspomaganiu i w ABS-sie
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

przerabiałem temat kilka dni temu, ta sama sytuacja, podpinasz vag com, wchodzisz w modul wspomagania kasujesz bledy i wspomaganko wraca...

pewnie swieci Ci sie rowniez z tego powodu kontrolka wspomagania, po wykasowaniu bledow ma zgasnac i wspomaganie wroci
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”