[6n2] Lampy Valeo czy Hella

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jacek_m23
Newbie
Newbie
Kontakt:

[6n2] Lampy Valeo czy Hella

Post autor: jacek_m23 »

Witam

W moim polo praktycznie rozleciały się reflektory przednie, popękały uchwyty do regulacji, latają odbłyśniki itp. Postanowiłem wymienić - naprawdę trudno znaleźć używki w dobrym stanie, szczególnie z niepołamaną regulacją dlatego postanowiłem, że kupie nówki. Nie chce żadnych eksperymentów typu TYC lub Depo, w grę wchodzą oryginały. I teraz moje pytanie czy duża jest różnica jakościowa między Hella i Valeo, np. czy w valeo częściej łamią się uchwyty, regulacja jest gorsza, silniczki częściej się psują itp.. W necie różnica między tymi lampami to ok 150 - 200 zł . Czy lepiej dopłacić i kupować hella ?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 12:48 przez jacek_m23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Ja bym na Twoim miejscu zapolował na ori xenon z GTI :) Czasem komplet można kupić za bardzo podobne pieniądze jak nowe ori lampy, a jakość świecenia bije wszystko na głowę :) A jeżeli nie chcesz, to Valeo też da radę.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
j
jacek_m23
Newbie
Newbie
Kontakt:

Właśnie o to chodzi, że nie za bardzo mam czas żeby czegoś szukać :). W zasadzie lamp już teraz nie da się ustawić żeby świeciło równo, ze względu na prace nie mam czasu żeby szperać po niecie za używkami.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

moim zdaniem nie potrzebne wydawanie pieniędzy, tanien wyjdzie kupić te uchwyty i wymienić, zależy też co masz pęknięte...są dwa elementy które nawalają...uchyt od silniczka i uchwyt od regulacji kąta świecenia na boki, ten drugi żeby wymienić trzeba rozkleić lampę...najpierw trzeba określić co jest uszkodzone, i albo wymieniasz sam (opis ewentualnego rozebrania reflektora jest na forum w manualach), albo wysyłasz do firmy specjalizującej się regeneracją reflektorów z zastrzeżeniem na wymianę tylko tych elementów...firmę jaką można polecić to:

http://www.regeneracja-hc.com/

u nich też możesz telefonicznie zamówić te części, które by Cię interesowały, powinni przysłać :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
j
jacek_m23
Newbie
Newbie
Kontakt:

Dzięki Toto, ale u mnie padły zarówno uchwyt od regulacji na boki, uchwyt od silniczka ale również od regulacji góra dół. Nawet myślałem, że naprawie właśnie wg manuali na forum, ale tam już nic chyba się nie poradzi. Widać, że poprzedni właściciel autka ostro się tam nakleił, żeby działały. Poza tym jedna lampa jak się okazało po ściągnięciu to zamienniki noname. Lepiej chyba wymienić i mieć spokój. Dzięki za link na pewno się kiedyś przyda
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

no to po całości, ale te od regulacji góra-dół są pancerne i ciężko je złamać :) to rzeczywiście lepiej nowe kupić, którą firmę to wszystko jedno, ale wydaje mi się, że one będą bez silniczków regulacji :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Ja swoje nowe Helle z 2012 roku z nowymi kierunkami wyrwałem za 350 PLN na Allegro, więc wystarczy szukać.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Podłącze się do tematu.

Jak byłem na przeglądzie, to nie mogli mi ustawić lampy, bo jedna nie chciała się w ogóle regulować góra dół. Tak jakby się zacięła. Po powrocie do domu włożyłem rękę do lampy i przesunąłem odbłyśnik i dało się opuścić. Moje pytanie co się tam mogło zepsuć? Lampy to raczej zamienniki (kupiłem z nimi auto) chyba depo. Czy da się to jakoś naprawić samemu?

Pozdrawiam
Pozdrawiam
k
kawalek
Newbie
Newbie

Post autor: kawalek »

hella lepsze moim zdaniem ;p
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”