[quote=""krzyDOLAR""][quote=""Kamil K""]mam watpliwosci co do ich kupna[/quote]więc dołoż trochę grosza i kup toyo proxes cf 1 lub yokohama a539. nie rozgraniczając produkcji w chinach czy na taiwanie, nankang to wciąż będzie nankang, choćby go wyprodukowali w japonii

w mojej karierze przejeździłem cały sezon na oponach firmy sonar (tańszy brend nankang'a) model sx-608 w rozmiarze 165/50/R15. miałem także nankang as-1 165/45/R15, a teraz mam ultra sport ns-II w rozmiarze 165/40/R16. złego słowa powiedzieć o nich nie mogę. nie wydaje mi się że taka korporacja mogłaby pozwolić sobie na różnice w jakości spowodowane miejscem produkcji. pewne normy muszą być zachowane - przykład: niemiecki FAG ma fabrykę łożysk na słowacji, które nie mają prawa ustępować jakością od tych wyprodukowanych w DE[/quote]
No tu kolega KrzychDolar ma całkowitą rację zresztą nie tu tylko jak czytam jego posty :oki: Ja też jeździłem na Nankang i też nie mogę źle o nich mówić ale jak przesiadłem się na Toyo w tym przypadku T1R to już inna półka jazdy. Jak masz możliwość to kup Toyo ale do kulania się Nankang styknie.