[6n] Luźny pasek rozrządu 1.3 adx

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gacekx1
Newbie
Newbie

[6n] Luźny pasek rozrządu 1.3 adx

Post autor: gacekx1 »

Witam wszystkich i wesołych świąt;) Dzisiaj coś mnie podkusiło by zajrzeć do rozrządu (silnik 1.3 adx) i ku mojemu zdziwieniu po ściągnięciu osłony ujrzałem luźny pasek. Po odpaleniu rzuca nim trochę na kołach. Czego to może być objaw?? Odkręcony napinacz? Pasek był wymieniany jakieś 40 tys km temu (był jeszcze oryginał). Pompa wody jak i napinacz również jeszcze oryginalny. Chyba trzeba będzie zająć się tym rozrządem niedługo. Jutro nagram filmik jak to chodzi gdyż dziś jest już ciemno. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

napinacz do wymiany na wczoraj, (jak już wymieniasz rozrząd to wymieniaj zawsze kompletny bo robocizna jedna a 3 rzeczy za jednym zamachem, jak nie wymienisz wszystkiego to za kilka tyś km klęknie następna rzecz, na przyszłość wymieniaj zawsze PASEK+NAPINACZ+POMPA CIECZY amen :beg: )
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

Jaki naciąg powinien mieć pasek rozrządu w 1.4 AEX? Ten napinacz co tam jest sam reguluje naciąg czy trzeba go ustawić samemu?
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

http://chomikuj.pl/Jabol.666/VW+Polo+6n ... 205747.pdf

tutaj masz instrukcję jak wymienić rozrząd, nie sugeruj się oznaczeniem bo tyczy się on praktycznie wszystkich silników 8v montowanych w Polo

autor poradnika nie zabronił umieszczania poradnika na forach itp.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”