[6N2] Pomocy ogromne spalanie 14l na 100

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

a
adam291989
Newbie
Newbie

[6N2] Pomocy ogromne spalanie 14l na 100

Post autor: adam291989 »

Witam mam taki problem dokładnie chodzi o spalanie polo paliło 6 litrów a teraz pali 14 mam ją od września lecz zacząłem jeździć dopiero tydzień temu bo była bita i powoli ją robiłem. Mam pękniętą główkę od zaworu egr ale pytanie czy to może być powodem pokleiłem ją i niby stykało bo styki są całe ale jak sie nagrzał to lekko szarpało i odczepiłem to co przykleiłem. Pomóżcie proszę może to to a może mieliście takie zdarzenie i to nie to tym bardziej że raz paliła 6 bez zaworu a teraz jest tak samo nic nie robiłem i jest 14l
m
mates86
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Podłącz pod komputer.
Awatar użytkownika
Bartas2307
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bartas2307 »

W pierwszym kroku podłącz pod komputer. Jeśli auto miało dzwon to przyczyn może być wiele. Nie chce mi się wierzyć ,że awaria EGR-u zwiększyła spalanie o 120% . Przyczyn może być wiele. Chociaż, nie takie rzeczy motoryzacja widziała. Jeżeli komputer nic nie wykaże, warto zainteresować się samym EGR-em , a najlepiej zaczać od elektryki układu paliwowego. Na końcu szukać usterek mechanicznych.
Wieź mnie Wiesław!
O
Oli123
Newbie
Newbie

Post autor: Oli123 »

Napewno problem rozwiązany dawno ,ale napisze dla potomnych co w mojej polówce powodowało spalanie blisko 20 l na 100km przy pojemności 1,0. Uszkodzony był czujnik ciśnienia-temperatury w kolektorze ssącym,sporadycznie zapalała się kontrolka EPC .
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”