[6n2] Check engine - numery błędów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mati332
Newbie
Newbie

[6n2] Check engine - numery błędów

Post autor: mati332 »

Jako, że szukałem, a poprzedni mój temat został usunięty postanowiłem założyć nowy.
Od paru miesięcy jeżdżę VW Polo 6n2 2000r 1l. Również od paru miesięcy mam problem z kontrolką Check. Mam Vag'a, podpiąłem i otrzymałem błędy:
16525
16523

Sonda lambda została wymieniona, niestety bez rezultatów (tylko pieniędzy ubyło)

Próbowałem znaleźć odpowiedź na moje pytanie na forum ale po wpisaniu numerów błędów w wyszukiwarce nic nie znaleziono więc za pewne jeszcze nie miał nikt tych o to błędów.

Dzięki.
l
lenad
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lenad »

Witam.
Ja też mam problem z check-iem. Wymienialem kable, świece, wyjeździłem się po mechanikach. W końcu okazało się że mam spaloną sonde,tą za katalizatorem. Wymienili mi ją na nową i teraz okazuje się że nie ma ona masy i nie pracuje prawidłowo. Elektyk podpiął mi masę na tzw. krótko i teraz sonda działa, ale samochód mam zasilany gazem i podczas jazdy kiedy puszczę pedał gazu i ponownie go wcisnę szarpnie mi silnikiem. Z kolei rano na zimnym silniku przy ruszaniu z miejsca (na benzynie) silnik zaczyna przerywać i czasem zgaśnie. Po lekkim rozgrzaniu silnika na benzynie nie ma juz problemu tylko na gazie to szarpanie. I co z tą masą sondy?
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to niech coś napisze bo zaczyna mnie to już osłabiać.

Do mati332
błąd nr. 16525 to O2 obwód ogrzewania czujnika-usterka(bank 1 sensor 2)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”