[6n2] rozrusznik od innego silnika ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[6n2] rozrusznik od innego silnika ?

Post autor: Adrian_Malbork »

Pytanko czy do 1.4 TDI mogę wsadzić jakiś inny rozrusznik np z 1.9 TDI albo z 1.4 TDI ale jakiś swieży powiedzmy 2008rok ?
Pozostaje jedyna rzecz która może odpowiadać za odpalanie. świece dobre, ładowanie dobre, poboru prądu nie ma przy zamkniętym samochodzie. Akumulator nowy.
Przy odpalaniu ślizga bendix. (Robiony 1.5r temu) i nie chcę wysyłać rozrusznika do regeneracji tylko poszukać jakąś świeżą używkę..
Nasłuchałem się, że regenerowane nie zawsze działają tak jak trzeba.
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Witaj rozrusznik pasuje od np polo 6n variant z silnikiem 1.9 afn 110km róznica jest taka że twój ma 1.1 kw a tamten 1.8 kw głowica/zespól sprzegający/ bieżnia i oska jest taka sama różni sie tyko wirnik i stojan.Jest on troche dłuzszy jak twój obecny z 1.4 tdi .Dobrze zregenerowany rozrusznik służy średnio 3lata. Jak chcesz moge w dobrej kasie zrobic Ci ten twój rozrusznik. Jestem z okolic kwidzyna wiec nie masz daleko jak coś. Od czegoś nowszego bedzie ciężko wyrwać rozrusznik bo mało rozruszników ma taka głowice jak twój z 1.4tdi. Ogólnie jesli nowszy nie znaczy że bedzie lepszy wytrzymalszy bardzo czesto rozbieram rozruszniki od laguny z 2010r niby swieze auto a rozrusznik wyglądają gorzej jak z 10l golfa mk4 .Jak potrzeba mogę też załawic dogłębna regeneracje alternatora. Ostatni np robiłem alternator 90A i po mojej zabawie teraz ma 150A :grin:. Robie tez koła wolnobieżne z alternatora ale tylko iny czyli 90% z aut vag
RUMAK
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”