[6n2] 1.4tdi gdzie jest wtyczka na kabel od predkosciomierza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
enemiz
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] 1.4tdi gdzie jest wtyczka na kabel od predkosciomierza

Post autor: enemiz »

witam!
mialem wymieniany silnik na taki sam 1.4 tdi i mechanik nie wie gdzie podlaczyc ten przewod co jest na fotce
jedna jego wtyczka idzie do czujnika temperatury silnika a druga prawdopodobnie do skrzyni biegow,tylko ze ja tam tej wtyczki nie moge znalesc... mozecie mi opisac dokladniej gdzie ona sie znajduje w naszych polo???

http://imageshack.us/photo/my-images/526/dsc0372ii.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/513/dsc0371et.jpg/
e
enemiz
Raczkujący
Raczkujący

Panowie nikt nie pomoze ???? :cry:
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

Jutro może uda mi się zaglądnąć u siebie, a co się stało że serce padło ?
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote=""enemiz""]mialem wymieniany silnik na taki sam 1.4 tdi i mechanik nie wie gdzie podlaczyc ten przewod co jest na fotce [/quote]

To jakiś patałach nie mechanik, skrzynia ta sama co była silnik taki sam ? może mieć inne oznaczenie i automatycznie się różnić i stąd problem, poszukajcie wolnego wejścia 3 pinowego
e
enemiz
Raczkujący
Raczkujący

ok problem rozwiazany, po przegladalem pare zdjec skrzyni biegow na necie i znalazlem gdzie jest wtyczka
znajduje sie praktycznie za silnikiem u gory na skrzyni biegow i na wyczucie rekami to bylo praktycznie nie do znalezienia, ale po kilku fotkach zlokalizowalem to miejsce :oki: wszystko dziala jak nalezy :)
a silnik wymienilem bo rozpiepszylem cala miske olejowa w mak wiec zakupilem silnik z niskim przebiegiem i jest gitarka :)
Pozdro!
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”