[9N3] Jak i czym skutecznie usuwac rysy, smugi z lakieru?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wilku89
Niesolidny klient sklepiku

[9N3] Jak i czym skutecznie usuwac rysy, smugi z lakieru?

Post autor: Wilku89 »

Witam serdecznie. Posiadam VW Polo 9n3 z 2008r. O auto dbam, myje dosc czesto na myjniach bezdotykowycch i prawie zawsze wycieram do sucha mikrofibra.
Kiedys grajac w pilke, zdarzylo sie, ze otarla sie lekko o auto, badz uderzyla. Pojawily sie fatalne odbicia i rysy... Pojechalem z tym do znajomego, ktory prowadzi sklep z chemia samochodowa i najpierw przejechal mi po lakierze takim sonaxem
http://allegro.pl/item650944209_sonax_3 ... _lodz.html
ktory zostawil smugi po sobie, a nastepnie wtarl to
http://allegro.pl/item652350656_sonax_n ... super.html

Lakier czarny metalic i wszystko widac.. kilka smug dalej pozostalo, mniejsze ryski zniknely. Wszystko robione recznie na umytym aucie. Na moje nieszczescie, piasek i inny syf znajdujacy sie na pilce w momencie uderzenia zostawil takie paskudne odbicie z ryskami. Macie na to jakis sposob? Prosze o pomoc, bo o lakier dbam az do przesady, a roznego rodzaju zadrapania i rysy przyprawiaja mnie o zawrot glowy :crazy:
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Próbowałeś te miejsce zmatowić i wypolerować ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilku89
Niesolidny klient sklepiku

Post autor: Wilku89 »

Nie. Jak i czym? Moze udac sie z tym do lakiernika i cos poradzi?
http://uslugi.nie-spamuj.eu
Ostatnio zmieniony 21 sty 2015, 15:05 przez Wilku89, łącznie zmieniany 1 raz.
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Jeśli są to drobne ryski to można je usunąć wodnym papierem ściernym o perforacji 2500 tylko trzeba mieć dużo cierpliwości u uważać aby nie przetrzeć lakieru. Później polerka mechaniczna i dobra pasta. Tylko nie zdziw się bo po papierze będzie strasznie matowy, a czarny kolor dopolerować jest najciężej więc trzeb się uzbroić w cierpliwość, ale ogólnie wszystko jest do zrobienia!
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
b
bartusmax
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bartusmax »

chłopie jedz do najblizszego lekiernika wezmie za ta polerke gora 30 zl a bedziesz spokojny ze bedzie dobrze nie rob nic sam
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piecia1022 »

Też mam sam problem mam czarny lakier :-D 1.2 2008 r i powiem ze ciezko zeby był czysty lakier cały czas :grin: ale czarne jest Pieknę . ale jeszcze mam problem bo jakies planki małe jasno białe mam nawet naszybe nie wiem o co czego nawet auto myje same i nawet sucho potem robie .
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Piecia a swoje auto masz od nowości, czy z drugich rąk? Pytam ponieważ jeśli te kropki są wielkości łepka od szpilki to jest prawdopodobnie podkład. Byc może ktoś auto podkładował w pobliżu i stąd to się wzieło...
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piecia1022 »

mam o nowości auto ale nawet na szybe są plany. ale to wchodzi tylko trzeba mocą myć to nie widzać ale szkoda mi lakieru bo mam czarny splecjami lakier. ale byłem bo zobaczyłem to myju samochodu słoncu bliska widza tak to nic nie widza. .
m
maks
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maks »

Mialem kiedys podobny problem kupilem taki srodek firmy PLASTMAL (mozesz go poszukac na Allegro) na moje rysy byl idealny.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

Czarny lakier jest bardzo ciężki przy polerowaniu. Jeżeli nie ma się jakiego kolwiek pojęcia o lakierach, to lepiej podjechac do lakiernika.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
z
zibin
Newbie
Newbie

Post autor: zibin »

miałem dużo rys przy klamkach i na drzwiach po całej długości, w realu zakupiłem paste "orginal tempo" ale czarną czyli lekko ścierną za 7 zeta,przetarłem rysy a potem oczy bo rysy znikneły.
polecam
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”