[6n2] Demontaż tunelu środkowego.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pocinator007
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Demontaż tunelu środkowego.

Post autor: Pocinator007 »

Witam tak jak w temacie muszę na dniach zdemontować tunel środkowy tylko nie wiem w jaki sposób. Gdy zdejmę mieszek od lewarka zmiany biegów muszę odkręcić 2 plastikowe nakrętki i wtedy tunel kolo ręcznego wychodzi, ale co z częścią tunelu tam gdzie są pokrętła od klimy, ogrzewania ? po bokach są tez tam właśnie 2 sruby odkręcam i jeszcze gdzieś trzyma. bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Obrazek
p
pablo22071990
Początkujący
Początkujący

Post autor: pablo22071990 »

z tego co pamietam bedziesz musiał jeszcze wyjac ta połeczkę co jest nad pokretłami od ogrzewania bo tam tez sa śruby,
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

i nie tylko...niestety demontaż tunelu środkowego to dużo więcej rozkręcania...musisz zdemontować plastiki po stronie kierowcy, tunel w górnych rogach trzyma się właśnie jeszcze na dwóch śrubach :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
P
Pocinator007
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pocinator007 »

[quote=""Toto""]i nie tylko...niestety demontaż tunelu środkowego to dużo więcej rozkręcania...musisz zdemontować plastiki po stronie kierowcy, tunel w górnych rogach trzyma się właśnie jeszcze na dwóch śrubach :)[/quote]

Czyli ? Mógłbyś jaśniej trochę ? i gdzie te śrubki w tym plastiku po stronie kierowcy ? Dziękuję, pozdro :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Pocinator007""]Czyli ? Mógłbyś jaśniej trochę ? i gdzie te śrubki w tym plastiku po stronie kierowcy ? Dziękuję, pozdro [/quote]
strona 232 książki Sam Naprawiam. Obowiązkowa lektura każdego Polomaniaka. [size=99px]daj maila to ci wyślę[/size]
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""Pocinator007""][quote=""Toto""]i nie tylko...niestety demontaż tunelu środkowego to dużo więcej rozkręcania...musisz zdemontować plastiki po stronie kierowcy, tunel w górnych rogach trzyma się właśnie jeszcze na dwóch śrubach :)[/quote]

Czyli ? Mógłbyś jaśniej trochę ? i gdzie te śrubki w tym plastiku po stronie kierowcy ? Dziękuję, pozdro :grin:[/quote]
ciężko wytłumaczyć...daj meila to Ci wyślę coś przydatnego :grin:

Obrazek

e
ecconomicus
Newbie
Newbie

Post autor: ecconomicus »

Cześć,

odświeżam wątek, ponieważ mam problem z demontażem osłony tunelu środkowego.

Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem czerwonymi prostokątami miejsca, z których wykręciłem śruby, jednak dalej osłona trzyma się w miejscu, zaznaczonym zielonym prostokątem. Czy aby kompletnie ją zdemontować trzeba odkręcać też te plastiki bezpośrednio nad osłoną, a może pominąłem jakieś śruby? Chociaż osłona chodzi już dość luźno, więc to raczej nie to.

Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""ecconomicus""]Cześć,

odświeżam wątek, ponieważ mam problem z demontażem osłony tunelu środkowego.

Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem czerwonymi prostokątami miejsca, z których wykręciłem śruby, jednak dalej osłona trzyma się w miejscu, zaznaczonym zielonym prostokątem. Czy aby kompletnie ją zdemontować trzeba odkręcać też te plastiki bezpośrednio nad osłoną, a może pominąłem jakieś śruby? Chociaż osłona chodzi już dość luźno, więc to raczej nie to.

Obrazek[/quote]
niestety trzeba zdemontować zarówno plastiki pok kierownicą oraz plastiki w rejonie schowka, bez tego ani rusz

Obrazek

e
ecconomicus
Newbie
Newbie

Post autor: ecconomicus »

Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”