[6n2] Najazd/kobyłka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

[6n2] Najazd/kobyłka

Post autor: tomsson »

Witam

Po ciągłym proszeniu się o możliwość skorzystania z kanału wpadłem na pomysł kupienia najazdu lub ewentualnie kobyłek.

Co do najazdu to jego ceny zaczynają się od 80 zł szt a kobyłek od 50 zł komplet.

Prosiłbym o doradzenie mi w wyborze. Mam pytanie czy taka końcówka kobyłki nie zniszczy progu? Czy są może do tego jakieś specjalne nakładki?

Link do allegro
http://allegro.pl/podnosniki-dzwigniki- ... ylki-28425

Pozdrawiam

edit:

Teraz wpadłem na pomysł żeby kupić jakieś zwyczajne felgi, zniszczone za grosze i popostu podkładać je pod auto.
Pozdrawiam
K
Kon.radek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kon.radek »

Zawsze chciałem kupić kobyłki tylko kasy mi było szkoda. A poza tym zawsze miałem (i nadal mam) pod ręką zwykłe pustaki ceramiczne MAX, które zostały z budowy i które podkładam pod samochód. Oczywiście na to kawałek deski, żeby nic z progami nie było. Wymieniałem na nich silnik, tarcze, bębny. nic się nie stało, więc o kobyłkach zapomniałem. A rozwiązanie chyba tańsze niż zniszczone felgi, a na pewno estetyczniejsze - po robocie układam jeden na drugim i chowam w kąt podwórka. Lepsze to niż widok 4 rozwalonych pordzewiałych felg na podwórku. Ale to moje zdanie :)
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Też zastanawiam się nad kobyłkami, a właściwie to kobyłką. Czasem trzeba coś zrobić, zdjąć koło, dobrze było by zabezpieczyć się- tak na wszelki wypadek i mieć kobyłkę. Może ktoś mam jakiś model poleca używa?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""sidkoz""]Też zastanawiam się nad kobyłkami, a właściwie to kobyłką. Czasem trzeba coś zrobić, zdjąć koło, dobrze było by zabezpieczyć się- tak na wszelki wypadek i mieć kobyłkę. Może ktoś mam jakiś model poleca używa?[/quote]

Od czwartku bodajże, będą w Lidlu kobyłki za dobre pieniążki i gro osób je kupiło, a nie narzekają ;)
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Dzięki w auto świecie widziałem reklamę akcesorii zimowych do auta z lidla stojak do kół, plandeka itp. Ale już wchodzę na stronę i przeglądam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”