problem z odpaleniem polo 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
ziobi
Newbie
Newbie

problem z odpaleniem polo 6n

Post autor: ziobi »

Witam serdecznie potrzebuje waszej pomocy 2 tyg temu kopiłem polo 96r. 1.4 benzyna i wszytko było dobrze aż do wczoraj. Mam problem z odpaleniem gdy polo się zagrzeje trochę nim pojeżdżę to nie ma szans na odpalenie po przekręceniu zapłonu gaśnie tak jak by w ogóle nie było paliwa padał gazu nie zawsze reaguje.
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

Przenoszę temat do właściwego działu. Radzę zapoznać się z regulaminem.
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
p
poloino1997
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: poloino1997 »

Nie mam pojęcia co to może być ale przynajmniej już wiesz dlaczego poprzedni właściciel sie go pozbył. :/ Pozdrawiam

//Dostałeś ostrzeżenie za łamanie regulaminu. Post nic nie wnoszący do tematu// G.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Może nadajnik impulsów w aparacie zapłonowym jest już do wymiany lub cewka zapłonowa już idzie za światy.Sprawdż czy jest gorąca,gorąca nie ciepła.

Obrazek

Obrazek
z
ziobi
Newbie
Newbie

witam juz chyba doszedłem do tego co si dzieje z moim polo dla czego ma problem z odpalaniem, a mianowicie gdy wskaznik rezerwy wszed juz lekko na czerwone pole znow zaczoł sie problem z odpalanie, po wielu prubach odpalenia auta gdy sie wkoncu udalo pojechalem drazu na stacje bezynowa zalalem mu 10L i odpalil od pierwszego strzala wiec wydaje mi sie ze poprostu mam jakies paprochy w baku i gdy jest mniej paliwa to pompka zaciaga te brudy i nie dochodzi paliwo. Mam pytanko czy jest mozliwosc jakos samemu wyczyszczenie tego baku, czy musze jechac do warsztatu?
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Wymień filtr paliwa tak na początek
z
ziobi
Newbie
Newbie

właśnie w poniedziałek zamierzam to zrobić filtr paliwa znajduje się chyba gdzieś w okolicach tylnego kola z tego co się orientuje taak?? czy jestem w błędzie:)
Awatar użytkownika
marianb31
Początkujący
Początkujący

Post autor: marianb31 »

tak, filtr umieszony jest z boku na zbiorniku ;)
Obrazek
z
ziobi
Newbie
Newbie

witam ponownie no i niestety wymiana filtra paliwa nie pomnika:/ wymieniłem również świece i przewody i niestety z dnia na dzień coraz gorzej już żeby go odpalic potrzeba wielu prób powiem jeszcz że na popych próbowałem i też lipa. Myślicie że to może być jakiś czujnik powietrza który tam dozuje ta dawką przy odpalaniu :/?
Awatar użytkownika
tomazzi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: tomazzi »

wymien czujnik halla
K
KoKo

Post autor: KoKo »

ja miałem coś podobnego a jak będziesz go odpalał to wez chwyć za kierownice i podnoś ja do góry i wetedy odpalaj jak tak będzie odpalał to znaczy ze jest do wymiany taki przekaznik (kostka ) to kosztuje okolo 15z

ja tez mialem takie podejżenia jak ty i nic z tego aż raz sie wkurzyłem i podniosłem kierownice i odpalalem i wtedy ten przekażnik sie tak jakby ściska i łączy
z
ziobi
Newbie
Newbie

polo91 wydaje mi się że masz rację a nie wiesz czy jest możliwość samemu wymiany tego przekaznika tyko moje polo posiada airbag i nie wiem czy to nie będzie problemem w wymianie
K
KoKo

Post autor: KoKo »

ja sam wymieniałem i tez mam airbag

-- Nie Cze 21, 2009 1:21 pm --

tylko jak to będziesz wymieniał
mała instrukcja
ściąg przycisk sygnału on jest na 3 zatrzaskach
ściagsz kierownice pod wpływem lekkiich drgań
gdy już ściagniesz sciągasz przełączniki od wycieraczek i kierunków itp
potem sciagasz blokade kierownicy
nastepnie musisz mieć specjalny ściagcz do tulei bo tam jest tuleja stożkowa wbijana
gdy to już ściagniesz wymieniasz kostke skladasz wszystko i jezdzisz
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”