Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?
[quote=""mirtas""]Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?[/quote]
Za mocno podciągniety jest ale jak koła się swobodnie kręcą w momencie gdy ręczny jest zwolniony to jest ok i w niczym to nie przeszkadza.
[quote=""okinoi""][quote=""mirtas""]Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?[/quote]
Za mocno podciągniety jest ale jak koła się swobodnie kręcą w momencie gdy ręczny jest zwolniony to jest ok i w niczym to nie przeszkadza.[/quote]
A później macie problemy że polo tyłkiem zamiata na śliskim i co gorsza mówicie że "polo tak ma". Jak koła trzymają to nie ma siły żeby nie zamiatała. To tak jakby na zaciągniętym ręcznym jeździć - Bez skojarzeń proszę :DDD
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.
[quote=""Polok""][quote=""okinoi""][quote=""mirtas""]Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?[/quote]
Za mocno podciągniety jest [size=99px]ale jak koła się swobodnie kręcą w momencie gdy ręczny jest zwolniony to jest ok [/size]i w niczym to nie przeszkadza.[/quote]
A później macie problemy że polo tyłkiem zamiata na śliskim i co gorsza mówicie że "polo tak ma". Jak koła trzymają to nie ma siły żeby nie zamiatała. To tak jakby na zaciągniętym ręcznym jeździć - Bez skojarzeń proszę :DDD[/quote]
popuść ręczny,nie może tak być że łapie na pierwszym ząbku,powinien tak jak ktoś pisał na 3-4 ząbku,jak ci kiedyś szczęki marnie odbiją to będzie ci się bęben grzał i wytopisz smar w łożyskach, nie mówiąc o wycieraniu się okładzin i bębnów. :roll: .Regulacja powinna być na tunelu środkowym pod ''wajchą'' od ręcznego pod plastikami,podobno latwo się go ściąga jest tylko na zatrzaskach, są 2 śrubki ,od lewej i prawej strony;popuść jednakowo na obydwóch
Witam byłem dzisiaj moim polo 9N 2002 rok na przeglądzie i diagnosta powiedział że muszę podciągnąć hamulec ręczny bo bierze na 5 ząbku jak się do tego zabrać co trzeba rozebrać w środku auta pozdrawiam kafar.