[9n2] Hamulec Reczny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rusek2979
Newbie
Newbie

[9n2] Hamulec Reczny

Post autor: Rusek2979 »

Ktoś mi powie gdzie podciągnąć hamulec ręczny ? i jak to zrobić
f
ferdynand
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ferdynand »

Z tyłu bębny czy tarcze hamulcowe.Powinny regulować się samoczynnie.Chyba że coś było wymieniane.
r
rondelek2000
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rondelek2000 »

czasami warto użyć opcji "szukaj" lub spojrzeć do innego działu-> viewtopic.php?f=22&t=22122

Pozdrawiam
"Pragnienie, motywacja i stawianie sobie celów..."
m
mirtas
Newbie
Newbie

Post autor: mirtas »

Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Według mnie to za nisko. Powinien trzymać na 3lub 4 ząbku dopiero.
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

[quote=""mirtas""]Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?[/quote]

Za mocno podciągniety jest ale jak koła się swobodnie kręcą w momencie gdy ręczny jest zwolniony to jest ok i w niczym to nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
Polok
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Polok »

[quote=""okinoi""][quote=""mirtas""]Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?[/quote]

Za mocno podciągniety jest ale jak koła się swobodnie kręcą w momencie gdy ręczny jest zwolniony to jest ok i w niczym to nie przeszkadza.[/quote]

A później macie problemy że polo tyłkiem zamiata na śliskim i co gorsza mówicie że "polo tak ma". Jak koła trzymają to nie ma siły żeby nie zamiatała. To tak jakby na zaciągniętym ręcznym jeździć - Bez skojarzeń proszę :DDD
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.

Obrazek
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

[quote=""Polok""][quote=""okinoi""][quote=""mirtas""]Witam Mam polo 1.4 TDi 2006 rok bylem u mechanika ktory robil mi hamulec reczny bo wogóle prawie nie trzymal(na ostatnim zabku trzymal i to ledwo)Teraz moge zaciagnąc hamulec reczny na pierwszy zabek(dalej nie da rady) i hamulec mi trzyma czy tak moze byc?[/quote]

Za mocno podciągniety jest [size=99px]ale jak koła się swobodnie kręcą w momencie gdy ręczny jest zwolniony to jest ok [/size]i w niczym to nie przeszkadza.[/quote]

A później macie problemy że polo tyłkiem zamiata na śliskim i co gorsza mówicie że "polo tak ma". Jak koła trzymają to nie ma siły żeby nie zamiatała. To tak jakby na zaciągniętym ręcznym jeździć - Bez skojarzeń proszę :DDD[/quote]

Umie kolega czytać ze zrozumieniem ?
t
the_cure
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: the_cure »

popuść ręczny,nie może tak być że łapie na pierwszym ząbku,powinien tak jak ktoś pisał na 3-4 ząbku,jak ci kiedyś szczęki marnie odbiją to będzie ci się bęben grzał i wytopisz smar w łożyskach, nie mówiąc o wycieraniu się okładzin i bębnów. :roll: .Regulacja powinna być na tunelu środkowym pod ''wajchą'' od ręcznego pod plastikami,podobno latwo się go ściąga jest tylko na zatrzaskach, są 2 śrubki ,od lewej i prawej strony;popuść jednakowo na obydwóch
Awatar użytkownika
kafar
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: kafar »

Witam byłem dzisiaj moim polo 9N 2002 rok na przeglądzie i diagnosta powiedział że muszę podciągnąć hamulec ręczny bo bierze na 5 ząbku jak się do tego zabrać co trzeba rozebrać w środku auta pozdrawiam kafar.
Grupa Mazowiecka- "Młoda Gwardia"
kafar
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Polo/131762
Obrazek
"błogosławieni c
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

szukamy -> viewtopic.php?f=22&t=22122 :closedeyes:
Awatar użytkownika