[Polo Classic] by viwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

v
viwi
Raczkujący
Raczkujący

[Polo Classic] by viwi

Post autor: viwi »

Witam!!!
Jestem tutaj nowy. Moje autko to vw polo classic (6kv) nie wiedzialem gdzie zamiescic jego opis, a ze jest to model z rocznika polo 6N wiec tu go zamieszczam. Pewnie kazdy zna ten rodzaj nadwozia. Jednak nie jest to tylko 6N z doczepiona dupcia poniewaz przod jest szerszy i co za tym idzie szerszy grill, lampy itd. Na rynku brakuje elementow tuningowych do tego modelu ale mnie to nie zraza, bo moj styl nie idzie w kierunku progow, dokladek i kilogramow szpachli, oczywiscie kazdy ma swoj styl i nie krytykuje go za to.
Autko odziedziczylem po Dziadku ktory kupil je w salonie wiec jestem drugim wlascicielem. Ma przejechane 54tys km co jest nie wiarygodne jak na 11-sto letnie auto, czyli serducho jest zdrowe :D

MODEL: Polo 6kv
SILNIK: 1,4
MOC: 60 patatajów
MODY POD MASKA: polerowana pokrywa
ZAWIESZENIE: -35/-35
UKLAD HAMULCOWY: Seria
KOLA: Borbet 7,5'' opony 195/45
AUDIO: pajonier DEH - 3000MP

Jakieś mody:
-springi -35/-35
-ciemne szyby wszystkie
-lampy z ringami
-kierunki boczne clear
-dokladka od seata
-sportowy tłumik końcowy WM 2x90mm
-alu Borbet BS 7,5"
-brak znaczkow "polo" "classic"

Plany na wakacje:
-gwint
-lampy ori smoked
-na tyl 9"
-stozek z rura + plastiki w krem i kremowa eco-skóra na przewody i zbiorniczki
- i moze ori tłumik z ladna koncowka
- inne drobiazgi
:crazy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 21:04 przez viwi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

O człowieku! bajera! prawie jak Bora :good:

Mody jak najbardziej trafnie. Zajeb***** z dokładką wygląda. Koniecznie musi zagościć grill "ohne emblem" - do classica nie ma ale można zmodyfikować ori we własnym zakresie. Co jeszcze...może pomyśl o wywaleniu listw "ozdobnych" :cool:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

Suuuper:) bardzo mi sie podoba :) wszystko tak ladnie i ze smakiem oby tak dalej :) i plus ogormny za felgi, mam do nich maly sentyment ;) o kolorze Poli nie wspomne :grin:
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Post autor: szozdi »

a czy przypadkiem nie publikowałeś już gdzieś w necie swojej poli :?: bo historia z dziadkiem, przebiegiem ok.50 tys. no i zielony classic z borbetami jest mi znany :grin: a jak się nie myle to classic to poprostu cordoba z innymi tylnymi światłami no i znaczkami więc z częściami nie powinno być problemów :amen:
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

autko super, widać że właściciel o nie dba, no i co najważniejsze wszystkie mody zrobione z gustem i w odpowiednim kierunku, oby tak dalej, ale o to raczej nie trzeba się martwić czytając opis tego autka :good: :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
v
viwi
Raczkujący
Raczkujący

szozdi
tak juz bylo zamieszczane na pj i innym forum, i co do tego ze to cordoba z innymi swiatlami to tez masz racje ale dupcia jest calkiem inna przod pasuje ale gril bez znaczka z seata mi sie nie podoba, dokladka z seata zagoscila bo lepiej wyglada niz ta cieniutka z classica ... Serducho jest vw i wg mnie czesci pol na pol z seata i vw :D
v
viwi
Raczkujący
Raczkujący

Plany są, pieniedzy brak, to co zarobilem na wakacjach stracilem nad morzem a ze jeszcze sie ucze to nie mam jak do pracy isc. wiec teraz w planach jest sprzedac kola i kupic gwint, lampy przod beda ori w smokedzie a pozniej sie pomysli nad kolem po glowie chodzi szeroka stal lub eReMy, wczoraj z nudów dekielek przejechalem papierem...

Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Dobry classic, ale felgi nie w moim guście, końcówka wydechu out, listwy boczne out.
Możesz pokusić się też o symetryczne lusterka z 6N2, ew. środek z classica po lifcie.

[quote=""viwi""] a pozniej sie pomysli nad kolem po glowie chodzi szeroka stal lub eReMy[/quote]

Wg mnie na RS-ach będzie kozak w tym kolorze, podobnie jak na aukcji
http://www.allegro.pl/item739097500_bbs ... 4x100.html
Awatar użytkownika
qbot1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qbot1 »

super wyglada aby te mody szły w takim dobrym kierunku pozdrawiam
v
viwi
Raczkujący
Raczkujący

turzol
wydech tez do zyda pojdzie w miejsce bedzie ori z jakas fifka a co do RSów to kozak faktycznie tylko jak na razie z kasa nie bedzie tak fajnie dlatego myslalem o kupnie RMów a poznie z czasem ranty szersze dokupic a reszta to jak tylko pieniazki pozwola

:)
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

viwi no kurcze Classic z Brzegu a ja nic nie wiem i do tego butelkowy :)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Zdradź nam kolego ile było roboty z tą dokładką od seata ? :D
v
viwi
Raczkujący
Raczkujący

conan
roboty to ok 30 min :grin: :grin: zaczepy inne ale wystarczylo odciac niepotrzebny plastic i gotowe zrobilem to za pomoca noza kuchennego z zabkami bo tylko to mialem pod reka bo nie zakladalem u siebie, pare naciec i gotowe mozna powiedziec ze prawie pasuje :D
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

viwi na zdjęciach ciężko to zobaczyć - czy końcówkę mocy wpuszczałeś w dokładkę czy jest pod?
Kiedyś zastanawiałem się nad tym i myślałem aby wmontować od cordoby gdyż ma fabryczne wcięcia.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
v
viwi
Raczkujący
Raczkujący

Artpolo
Tu masz ta dokladke http://moto.allegro.pl/item760106011_se ... rzaka.html
P.S. o ktorą końcówke mocy Ci chodzi???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Classic/Variant”