[6n2] elektr. szyba

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
arbi1919
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] elektr. szyba

Post autor: arbi1919 »

witam!od dłuższego czasu borykam sie z problemem przedniej szyby pasażera(dodam ze sa elektryczne). a wiec, kiedy opuszczam szybe w dol czy to po przez guzik czy przez kluczyk szyba schodzil w bez zadnych przeszkod,aleee gdy chce szybe podniesc do gory to ledwno co idzie w gore i sie zatrzymuje w pewnym momecie... mialem rozebrana tapicerke z drzwi aby zobaczyc czy przypadkien nic tam nie blokuje. i wyglada ze jest wszysko dobrze... wiec na co moge zwrocic uwage?pzdr
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

silniczek może padać
zrób tak jezeli szyba idzie delikatnie w górę to pomóż jej się zamknąć jak szarpnie to koniec silniczka i kwalifikuje się do wymiany
a
arbi1919
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: arbi1919 »

jak pomagalem szybie isc do gory to nic nie szarpie tylko idzie normalnie do gory. a wczoraj nadodatek zamki cos zaczely mi szwankowac a dokladnie od kierowcy nie szlo przekrecic kluczyka w zadna str,ale potraktowalem zamek wd40 i olejem i teraz idzie tylko otworzyc auto a zamkanac juz nie....
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Zamek to oddielna sprawa i cos sie moglo stac z wioselkiem. I mnie o ile dobrze pamietam kluczykiem mozna bylo zamknac, a otworzyc nie. Wioselko z jednej strony bylo wyszczypane.
Co do szyb wymontuj prowadnice i je nasmaruj, moze miec ciezko podnosic
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Nie bede zakładac nowego tematu o tej samej nazwie bo mam tez awarie i nie znalazlem takiego problemu.

Mam problem z lewa szyba dodam tylko ze szyby byly dokladane i instalacja byla kosmicznie trudna. Problem w tym ze po przekreceniu zaplonu szyba dziala prawidlowo gora dol. Ale po uplywie ok 10-15 min szyba przestaje reagowac na przelacznik . Po ponowynym przekreceniu zaplonu juz jest wszytko ok na 10-15 min. Instalacja nie ma zadnych dodatkowych przekaznikow wyszystko opiera sie na module w silniczkach. Moglo sie cos tam stac ? Prawa szyba podobnie jest ogarnieta i tam nie ma problemu.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
Marianoo

A oyginalnie nie jest w polo tak ze jak sie wyjmie kluczyk ze stacyjki to jeszcze szyby przez te 10-15minut dzialaja a potem nie? W pasku jakos tak jest ze jak sie wyjmie kluczyki to jeszcze szyby mozna pozamykac, a po jakims czasie napiecie jest odcinane.
Jesli polo tez tak ma to wychodzi ze info o uruchomieniu silnika nie trafia do modulu szyb. albo cos z tym modulem sie dzieje i dlatego jak przekrecisz kluczyk to on go nie widzi i odlicza wylaczenie napiecia na szybe
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

hmmm cos w tym jest bo jak wyjme kluczyk to prawa szybe jeszcze jakis czas moge otwierac a lewa juz nie ale to mogl by mi ktos potwierdzic to bym szukal beldu na instalacji. Chodz ta szyba lewa to roznie bo jak juz mija te 15 min to czasem jeszcze daje sie opuscic ale juz nie da rady jej zamknac.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
Marianoo

W ibizach 99-02 cos na podobe jak w polo montowali z domykaniem szyb i kurcze psulo sie to na potefe:( Jakies 40% tych silniczkow juz jest popsutych, z czego 10% przerobilem na zwykle bez domykania. Poprostu elementy na plytce nie wytrzymuja i sie kopca. U Ciebie, albo przelamal sie ktorys przewod miedzy buda a drzwiami. Lub moze szybe jak opuszczales to sie jakos dostal pod nia i przycial/nacial. Ja bym luknal w drzwi, jak sie ma silniczek - plytka na silniczku.
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”