[6kv5] Amortyzatory tył

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pietros
Newbie
Newbie

[6kv5] Amortyzatory tył

Post autor: pietros »

Witam.
Niestety jeden z amortyzatorów z tyłu zakończył swój żywot i zmuszony jestem do ich wymiany.
Przeglądając różne tematy, kierując się stosunkiem cena/jakość postanowiłem wybrać Bilstein B4. Tu niestety pojawia się problem, ponieważ według oficjalnego katalogu nie istnieją amortyzatory z serii B4 na tylną oś do Polo Variant, udało się znaleźć jednak takie do Cordoby Vario. Z tego co mi wiadomo są to bliźniacze modele i różnią się chyba tylko tylną klapą/lampami. Dlatego kieruję do was pytanie: czy amortyzatory Bilstein B4 BNE-2865 będą pasowały do Polo w wersji kombi?
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

powinny pasować
wazny jest nacisk
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

tak się zastanawiam, czy kolega specjalnie założył konto by się zapytać ? :D wystraczyło wygooglować i oto 2 bądź 3cia strona,

http://kcar.pl/index.php?p213,amortyzat ... 028651-tyl

ale ogólnie witamy na forum i zostań z nami :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
p
pietros
Newbie
Newbie

kolo podaną stronkę już widziałem jak i kilka aukcji na allegro z taką samą informacją, jednak zbity z tropu zostałem przez sprzedawcę w intercarsie, który po sprawdzeniu w katalogu powiedział, że do mojego auta Bilsteina B4 nie dostanę i zaproponował prawie o 100zł droższą Kayabę. Zawsze lepiej spytać dwa razy, niż kupić coś co nie będzie pasowało. :)
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

pietros
jasne :) pozdro
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
p
pietros
Newbie
Newbie

Amortyzatorki już założone, wszystko pasuje bardzo dobrze. Nareszcie samochód jedzie tam gdzie ja chce, a nie gdzie mu się podoba :-D .
Całość zajęła może ze 2 godziny spokojnej roboty, obyło się bez żadnych niespodzianek. Mając podstawowe narzędzia i odrobinę chęci można to zrobić nawet na parkingu pod blokiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”