Witam serdecznie! Pojawił się problem z działaniem kierunkowskazów.Czasami jest wszystko w porządku przez tydzień,dwa i niespodziewanie kierunkowskazy zanikają nie działają wraz ze światłami awaryjnymi na krótką chwilę i to w najmniej spodziewanym momencie jest to strasznie denerwujące! Wymieniłem przekażnik jeżeli tak mozna to nazwać który jest połączony z przyciskiem świateł awaryjnych ale problem powraca.Proszę o radę!
Sprawdź gniazdo bezpiecznika od kierunków i złączki maż gdzieś zły styk i takie cuda się dzieją.
Trzeba zdiagnozować delikatnie ruszać kablami kostkami w momencie jak nie ma kieru...
to tak na szybko a dokładniej to żarówka 12V i szukać napięcia gdzie jest przerwa.
[quote="jarek0605"]Wymieniłem przekażnik jeżeli tak mozna to nazwać który jest połączony z przyciskiem świateł awaryjnych ale problem powraca.Proszę o radę[/quote]
A od kiedy w 6N przycisk awaryjnych jest połączony z przekaźnikiem??
Napisałem ,,przekaźnikiem'' nie wiem po prostu z czym połączony jest przycisk świateł awaryjnych a znających temat poproszę o korektę.Dziękuję. A ten przekaznik 21 to się znajduje tam przy bezpiecznikach?
No i mamy zagadkę rozwiązaną!Jednak przekaźnik kierunki nie działały zajrzałem poruszałem i zaskoczyły.Jutro jadę kupić nowy i mam nadzieję,że to będzie koniec w tym temacie.Dzięki wszystkim za pomoc.szerokiej.... u mnie był oznaczony jako 191.