piszczące przednie wycieraczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

piszczące przednie wycieraczki

Post autor: Anonymous »

mam maly problem piszcza mi przednie wycieraczki ,psikalem wd-40 ,smarowalem je ,jeszcze raz psikalem jakims wynalazkim ktory mi pan w sklepie polecil i nic nadal piszcza ? gdzie je przesmarowac albo gdzie dotrzec zeby przestaly piszczec ? strasznie upierdiwe to jest w czasie jazdy
Awatar użytkownika
Mexx
Newbie
Newbie

Post autor: Mexx »

Zacznij od dokładnego umycia szyby środkiem do szyb. To spowoduje że szyby będą "gładsze" i wycieraczki będą się łatwiej przesuwać.
Skrzypienie wycieraczek może być spowodowane rdzą na tulejce (tam gdzie obraca się ramię wycieraczki). Dlatego należy spryskać tulejkę wd40, wyczyścić, wytrzeć a następnie nasmarować olejem lub smarem maszynowym.
Dokładnie wyczyść wycieraczki w rowkach znajdujących się pomiędzy językiem a korpusem piórka przylegającego do szyby.
Umyj piórka wycieraczek.
Na papier nasyp sody oczyszczonej i dokładnie przetrzyj nią szybę. W ten sposób usuniesz resztki wosku i wszelkie inne osady z szyby.
Sprawdź czy wycieraczki są dobrze założone. Czy nie są za bardzo dociśnięte (ramiona wycieraczek), lub za luźne oraz, są ustawione prostopadle do szyby i czy przypadkiem nie są założone odwrotnie. Sprawdź również ich napięcie.

Znalezione gdzieś w necie, mam nadzieję, że pomoże :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Ale co piszczy mechanizm czy wycieraczka o szybę. Bo jak wycieraczka to wymiana a jak mechanizm to smarowanie.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

mechanizm ale juz poradzilem sobie z tym zdemontowalem mechanizm wycieraczki wyczyscilem nasmarowalem i jest spokoj
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”