[6n] Po przekręceniu zapłonu "coś" buczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Po przekręceniu zapłonu "coś" buczy

Post autor: dworak »

Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum także proszę o wyrozumiałość i poprawienie jeśli będzie potrzeba.
Co do tematu: po przekręceniu zapłonu słychać dziwne buczenie dochodzące z silnika, nie jest to pompa paliwa, bo ona włącza się na chwile i cichnie a to drugi dalej buczy. Czy to normalne?? Jeśli nie to co to może być.

Mam też drugi problem: nie działa mi pilocik do centralnego zamka, otwiera tylko stronę pasażera, ale już nie zamknie. wymiana baterii nie pomogła.
Pozdrawiam :)
"To prawda, że większość ludzi zmienia się za kierownicą. Silnik ma niesamowitą władzę nad duszą człowieka."
Jean Baptiste Delacour
Awatar użytkownika
Polok
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Polok »

U mnie nie buczy ale kiedy wkładam kluczyk i przekręcę na zapłon słychać taki bardzo wyraźny dźwięk jakby zgniatanie papierowej kartki. Dodam że dźwięk pojawił się po wymianie radia i to wcale nie z seryjnego, na obecne. Co to może być? Poradźcie coś proszę.
Pozdrawiam.
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.

Obrazek
d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

też zauważyłem to po wymianie radia.
"To prawda, że większość ludzi zmienia się za kierownicą. Silnik ma niesamowitą władzę nad duszą człowieka."
Jean Baptiste Delacour
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

to buczenie z silnika czy z zegarow moze?
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

dźwięk dobiega tak jakby spod maski. Gdy ją otwieram słychać go bardziej. Drago, jak możesz to wyjaśnij oba problemy o których napisałeś, z silnika i z zegarów. Na co byś bardziej stawiał??
Jean Baptiste Delacour
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

ciezko powiedziec nie slyszac tego na wlasne uszy. u mnie w polo slyszalem tak jakby buczenie lub glosniejsze szumienie ale bardziej podchodzilo mi to w kabinie do zegarow. moze jakas zaleznosc przeplywu napiecia co do wskaznikow temperatury lub paliwa. ja mialem polo z 96r czyli z zegarami przed liftem. jesli ten dzwiek jest u Ciebie pod maska to byc moze cos jest z cewka jakies przebicia? sprawdz czy cewka jest cala bez pekniec ewentualnie sprawdz na podniesionej masce skad ten dzwiek idzie.
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

Sry, że tak późno odpisuje ale nie miałem zbytnio czasu ;/ też mam polo z 96r tak jak Ty miałeś. Załóżmy, że ten dźwięk jest z zegarów, martwić się tym, czy tak może być?? Cewka jest ok, dźwięk nie przypomina przeskakującej iskry czy coś w tym stylu.
Jean Baptiste Delacour
p
pyc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pyc »

Siema.
Buczenie jest normalnym objawem, nie szukajta dziury w całym jeździ to jeździ :). Buczy mechanizm sterowania przepustnicy po przekręceniu zapłonu krokowiec uchyla ją i trzyma w takiej pozycji przez kilkanaście do dwudziestukilku sekund. Gdy się wsłuchasz po tym czasie przestaje.
TAK MA BYĆ.
d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

dzięki pyc za rozwiązanie mojego 'problemu'. Temat do zamknięcia.
Pozdro
Jean Baptiste Delacour
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”