[6n] szarpie po przełączeniu na gaz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mihauw
Newbie
Newbie

[6n] szarpie po przełączeniu na gaz

Post autor: mihauw »

szarpie samochodem, brak mocy, i na końcu gaśnie było tak dzisiaj samochód się nagrzał na benzynie bo czekałem chwile na dziewczynę temp ok 70* przeskoczył na gaz i jak stanąłem na skrzyżowaniu i chciałem ruszyć samochód zaczął szarpać i na końcu zgasł. potem jak jechałem ok 70km/h znów szarpał ale tylko chwile i potem jeździł normalnie. byłem w sklepie a zakupach i jak wsiadłem jeździł normalnie.
zmieniłem jakiś czas temu świece(beru) palec (beru), kopułkę(beru), kable(sentech). po podłączeniu pod kompa instalacji żadnych błędów ciśnienia dobre. filtry od gazu tez zmienione. sterownik silnika nie chce się połączyć z kompem więc nie wiem co z tym zrobić i nie wiem czy są jakieś błędy.
jeżeli ktoś jest z okolicy Katowic i wie jak podłączyć kabel pod kompa o proszę o kontakt
Polo 1,6 AEE 1998r przebieg 214 000
instalacje omvl dream XXI

udało mi się podłączyć pod komputer, kąt otwarcia przepustnicy w granicach 5,4-5,9, więc przeczyściłem i po adaptacji było ok 4,4-4,8.
czasami jak był mocno rozgrzany(włączał się wentylator) podczas jazdy po mieście to obroty falowały i gasł, po adaptacji jeździłem i już tego nie było. będę pisał czy pomogło jak będzie temp ok 0
B
Bodyguard
Newbie
Newbie

Post autor: Bodyguard »

Witam!

Mam podobny problem w 6N 1.4. Przy zimnym silniku po przełączeniu na gaz zaczyna szarpać, czasami nawet gaśnie. Po ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy i jest ok do momentu wychłodzenia silnika. Wtedy analogicznie sytuacja się powtarza.

Czy mógłbyś powiedziec co było u Ciebie przyczyną i w jaki sposób sobie poradziłeś z tym problemem?

Z góry dzięki, pozdr.
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Jaka instalacja (firma)? Od początku założenia tak było czy nagle się pojawiło ?
Obrazek
B
Bodyguard
Newbie
Newbie

Post autor: Bodyguard »

Dzieje się tak od 2 tygodni, wcześniej nie było problemu. Dzisiaj zostało wszystko sprawdzone: ustawienia, wgrano nową wersję softu, włączono podgrzewanie wtryskiwaczy. Jeśli to nie pomoże, to najprawdopodobniej jest wina czujnika temperatury silnika, który z benzyną sobie radzi, a przy gazie wykazuje już zużycie materii. Jutro rano zobaczę jak autko będzie się zachowywało i jeśli dalej będzie ten sam problem zamawiam czujnik i wymieniam na nowy. Mam nadzieję, że to właśnie będzie rozwiązanie problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”