Witam od wczoraj w Polówce 1,9sdi 1996r. mryga mi kontrolka od świec. Nie sprawdzałem ich jeszcze ale zaczęła mi się mulić i jak odpalam to na sekundę sama dodaję gazu( wcześniej tak nie było). Nie wiem czego to jest wina ale wczoraj zatankowałem być może badziewną ropę. Problemów z odpalaniem wczoraj nie było. Proszę o pomoc
kontrolka świec żarowych świeci ciągle gdy świece grzeją , jeśli mryga to prawdopodobnie słabe styki ; aku , skrzynka bezpieczników ,przekaźnik,stacyjka , masa silnik,nawet mogły paść świece lecz nie koniecznie . opisz dokładniej kiedy mruga kontrolka,na razie wiem tylko iż masz problem z odpalaniem ,tylko na zimnym silniku ? coś muli i dodaje gazu, tylko co?
migająca kontrolka może być z powodu niedziałającego czujnika światła stop. U mnie był to przekaźnik świec żarowych, magik elektryk spec zrobił to w ciągu 25 sekund.
Mryga kontrolka wtedy gdy ruszę(jeżeli odpalę nic nie wyskakuje) miałem problemy z muleniem się, gdyż zatankowałem badziewie.. Problemów z odpalaniem nie mam . Dzięki
przekaźnik świec żarowych nr 104 wraz z sterowanie rozruchem niestety trzeba szukać i podpięcie pod kompa jak pisze kolega marcin86 powinno pomóc .jest jeszcze wyłącznik drzwiowy tylko nie mam pewności w 100% czy SDI z1986 mają sterowanie świec żarowych również przez wyłącznik drzwiowy .
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011, 22:23 przez bialy0666, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem podobny problem, okazało sie że przekaznik swiec nie działał jak należy i kontrolka mrygała cały czas i nie moglem odpalic samochodu. Poprostu nie grzały swiece. Czytałem gdzies na forum ze może również oznaczac to problem z elektryką.