[quote=""shaolin1""]Napisz do wojtasllb bo on kiedys pisał w Nocnych marach że robił znaczek na czarno z tego co pamiętam.[/quote]
była mowa o używaniu podkładu na plastik, z tym ze te znaczki sa tak jakby chromowanym plastikiem, jak sie na rogach za mocno zmatowi to wychodzi spod niego miedz. Ja zrobilem tak: papierkiem przejechałem z zewnatrz 1500 potem 2000 calosc wraz z tym szarym plastikiem wewnątrz, nie rozkładałem go na czesci bo sie raczej nie opłaca , nie miałem pod reka akurat benzyny ekstrakcyjnej i odtłuscilem go płynem do mycia silnika i dałem obeschnąć dobrze, potem kilka warstw czarnego matu akrylowego, jak zrobisz fale albo zaciek chcąc domalowac wnetrze znaczka wystarczy to zetrzeć papierkiem 2000 na gładko odtluscic i poprawic, jak narazie trzyma sie u mnie elegancko lakier
EDIT: ja tarłem swój jednak jeszcze papierami 240 600 i 800 ale tylko samą czołową część, bo była bardzo zniszczona od kamieni, jak twój znaczek jest w dobrym stanie to lepiej go zostaw i kup dodatkowy i go pomaluj, bedziesz mogł wrocić do serii w każdym momencie