Tabliczka znamionowa..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Darkast3r
Raczkujący
Raczkujący

Tabliczka znamionowa..

Post autor: Darkast3r »

Witam

mam takie o to pytanie..

Jak juz pisalem kiedys moje polo mialo dzwona :angry2:
Wymiany byl przod auta... okazyjnie kupilem go za 500zl na allegro (zderzaki grill lampy itp)
Generalnie wszystko co bylo mi potrzebne do naprawy

No i wszystko fajnie tylko teraz nie zgadza mi sie tabliczka znamionowa... (inny numer identyfikacjny pojazdu)
a co za tym idzie nie mogę zrobic przegladu.
Starej tabliczki niestety juz nie posiadam.
Z tego co wyczytałem na necie mozna wyrobic tabliczke zastepczą tylko trzeba udac sie do wydziału komunikacji....

Moze mi ktos przyblizyc jak wyrobic taka tabliczke?

Jakie dokumenty sa wymagane i jakie sa mniej wiecej koszty... :?: :idea:
Moze ktos z was kiedys wyrabial taka tabliczke

Z gory dzieki za pomoc ;P
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Darkast3r""]Wymiany byl przod auta... okazyjnie kupilem go za 500zl na allegro (zderzaki grill lampy itp)[/quote]
To jakim cudem straciłeś tabliczkę znamionową??? Albo nie piszesz do końca prawdy, alebo ktoś cię robi w balona.
Żeby stracić numer VIN musiałbyś wspawać calutki przód i wymienić przednią szybę. Bo numer VIN znajduje się na podszybiu.
Napisz coś więcej bo temat "śmierdzi" na ta chwilę, przebijaniem numerów.
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Pewno chodzi o taką aluminiową na pasie przednim. Weż odwierć nity na niej wywal ją i jedz na inną stację i wszystko przejdzie bez problemu.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Michał88""]Pewno chodzi o taką aluminiową na pasie przednim. Weż odwierć nity na niej wywal ją i jedz na inną stację i wszystko przejdzie bez problemu[/quote]
Landryna to moje drugie polo i nie zwróciłem na to uwagi. Co lepsze w pierwszej też wymieniałem pas przedni po dzwonie, i nie było żadnych problemów ze stacją kontroli pojazdów.
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Tak to jest jak leniwym diagnostom nie chce się zaglądać na podszybie i lukają na pas przedni .
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Michał88""]Tak to jest jak leniwym diagnostom nie chce się zaglądać na podszybie i lukają na pas przedni [/quote]
Teraz tak sobie myślę że gość który diagnozował auto był idiotą. Zauważcie że jeżeli problem dotyczył tej naklejki, to gość popełnił błąd. Pas przedni jest częścią wymienną i nawet jak kupisz w ASO to nie będziesz miał tej naklejki/tabliczki. Trzeba by przejrzeć przepisy z tym związane.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

faktycznie idiota, jak ja mialem dzwona czarną 6n to tabliczka rowniez została uszkodzona i poszla na zlom, kupiłem nowy pas przedni z tabliczka i numerem vin z innego auta, oczywiscie rozwierciłem nity i tabliczke wyrzuciłem :) przeglad przechodzi bez problemu bo numer vin sie sprawdza na podszybiu a nie na pasie przednim czy naklejce przy kielichu, wysmiałbym goscia i pojechał dalej
Awatar użytkownika
Darkast3r
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Paffcio""]faktycznie idiota, jak ja mialem dzwona czarną 6n to tabliczka rowniez została uszkodzona i poszla na zlom, kupiłem nowy pas przedni z tabliczka i numerem vin z innego auta, oczywiscie rozwierciłem nity i tabliczke wyrzuciłem :) przeglad przechodzi bez problemu bo numer vin sie sprawdza na podszybiu a nie na pasie przednim czy naklejce przy kielichu, wysmiałbym goscia i pojechał dalej[/quote]

Tak chodzilo mi dokladnie o ta na pasie przednim..
Ja po dzwonie zrobilem wlasnie tak samo kupiłem nowy pas przedni z tabliczka i numerem vin z innego auta
bo ta tej na podszybiu vin sie oczywiscie zgadza :grin:

To mowicie ze najlepiej rozwiercic nity i wywalic ta tabliczke? a potem pojsc do wydzialu komunikacji i wyrobic tabliczke zastępcza :?:
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

A po co ta tabliczka zastępcza. To tylko niepotrzebne koszty jak koleś będzie miał problemy to powiedz że odpadła podczas wypadku.
Awatar użytkownika
Darkast3r
Raczkujący
Raczkujący

A ta spoko :)
dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
Długi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Długi »

Ja te znie miałem tej tabliczki znamionowej straciłem ja chyba i na przeglądzie mnie nie puscili musiałe,m isc do wydziału komunikacji tam dostałęm papierek na wyrobienie nowej tabliczki poszedłem z tym na stacje diagnostyczna i wybili mi ja na nowa kosztowało mnie to 40 zł wiec szału cenowego nie było i zero kłopotu wszystko ząłatwione w ten sam dzien
[size=12px]viewtopic.php?f=29&t=34529[/url][/color][/size]

Zawsze chciałem mieć takie coś VW
Właśnie po to, by wozić ją
Awatar użytkownika
Darkast3r
Raczkujący
Raczkujący

Polóweczka przeszla przeglad na innej stacji kontroli pojazdow i nikt nic nie zauwazyl ;) takze mam spokoj na kolejny rok chyba ze mnie gdzies policja zlapie i sie przyczepia ale w to raczej watpie :grin:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Darkast3r
wez ze zedrzyj ta tabliczke przeciez to 5 minut roboty
Awatar użytkownika
Darkast3r
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Paffcio""]Darkast3r
wez ze zedrzyj ta tabliczke przeciez to 5 minut roboty[/quote]

Wlasnie tak zrobilem i przeszlo ;P
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

dzis bylem na przegladzie sharanem i gosc szukal tabliczki bo bez tego nie przejdzie przegladu. Sa dwa nr vin - pod szybą oraz na tym okienku przy mechanizmie wycieraczek. Szukalismy z pol godziny bo wg papierow w autodacie tabliczka ma byc na podszybiu po prawej stronie. No i byla. Dodam ze w jak w oplu pracowalem to wstarych astrach F wymienialem kilka takich tabliczek bo niby jakies dane sie nie zgadzaly. Tabliczka musi byc i tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”