Zamek na klapie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Glaca
Raczkujący
Raczkujący

Zamek na klapie

Post autor: Glaca »

Mam problem z zamkiem, mianowicie nie mogę go wogle przekręcic. Próbowałem już kilkanaście razy i nic, a boję się robic to mocno, ponieważ mogę go złamac ( a zapasówki nie mam ) :] W zimę myślałem, że mi poprostu zamarzł więc próbowałem go rozmrozic suszarką, latem zalałem go kilka razy WD-40, bez większych efektów. Dostac się do niego nie mogę. Odkręcam dwie śruby imbusowe i nie moge go wyrwac z tej plastikowej ramki. Niewiem czy jest możliwe dotarcie do niego przez plastik wewnętrzny, ale zbytnio nie wiem jak go ściągnac ( jedną śrubę znalazłem w uchwycie, gdzie jest reszta?). Prosze o pomoc :]
Awatar użytkownika
rumcajs_kr
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: rumcajs_kr »

Nie ma więcej śrub...jak odkręcisz tą w uchwycie to tylko podważyć musisz plastik i delikatnie z zaczepów po odczepiać...a co do usterki zamka, to być może sprężynka Ci pękła albo może cięgno...jak ściągniesz plastik sam zobaczysz więcej ;)
Obrazek

http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=40&t=348

"...Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - C.McRae R.I.P. [*][/b]
G
Glaca
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Glaca »

Zamek chodzi bo sprawdzałem go przy otwartej klapie naciskając na zapadkę. Zablokowane jest wejście do klucza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”