Mam prośbę, dostałem kosztorys z m t u dot. szkody autko polo classic 96 rocznik 44 kW, ale coś mi tam nie pasuje, szkoda jest na bank zaniżona. Czy jest tu ktoś kto się zna na wycenach na bazie systemu AUDATEX i może rzucić okiem na wycenę? Przy okazji chciałbym wiedzieć ile wg tego systemu jest warte autko?
Mi też wycenili szkode tak że za tą kase nikt nie chciał tego naprawiać (800zł) napisałem odwołanie (pamiętaj masz na to bodajże 14dni) zrobiłem kosztorys w serwisie lakierniczym forda koszt 120zł. Koszt naprawy wd kosztorysu wynosił 2500zł po tygodniu dostałem pismo z akceptacją wypłaty odszkodowania.
Możesz też zrobić tak jak ja po ostatniej szkodzie mojej dziewczyny.
Dostała zaniżoną wycenę. Oddaliśmy sprawę w ręce warsztatu, w którym i tak miał być (i będzie) Pug naprawiany. Oni napisali pismo odwoławcze i sporządzili wycenę. Po około 10 dniach przyszła zgoda na naprawę po kosztorysie zakładu z jakimiś groszowymi korektami - no coś musieli uskubać. Ale z naprawy za 1700 zrobili naprawę na 4200.
Ja sam woziłem się z PZU kilka lat temu i udało się znacznie zwiększyć wysokość odszkodowania.